Evenementen

Online infosessie: mijn rechten en plichten als werkzoekende

Wat is het?

Tijdens deze workshop komt Mike Sanders, loopbaanconsulent van het ABVV Mechelen jou informatie geven over je rechten en plichten als werkzoekende.

Je kan op deze workshop terecht met vragen zoals:

- Hoe volgt de VDAB mij op?

- Wat zijn mijn verplichtingen naar VDAB toe?

- Wie controleert mij als werkzoekende?

- Mag ik een job dat aangeboden wordt weigeren?

- Wat is de rol van de RVA?

- Terug aan de slag na ziekte of ontslag?

- Hoe kan de vakbond mij helpen?

- …

Of heb je andere vragen? Je kan je vragen op de dag zelf stellen of deze op voorhand sturen.

Wie organiseert het?

Co-Searching is een vzw en onze workshops zijn gratis. Werkzoekenden versterken er elkaar op weg naar een job. Je leert er bij van de kennis van anderen.

De workshops worden voorbereid en begeleid door Co-Searching vrijwilligers. Dit zijn werkenden (bijvoorbeeld werkzaam in HR) en werkzoekenden. Zij doen dit volledig gratis op vrijwillige basis.

Onze workshops zijn zeer interactief. We leren elkaar kennen en gaan voortdurend in gesprek in een kleine groep van werkzoekenden. Een ideaal netwerkmoment.

Voor wie wordt het georganiseerd?

Onze workshops zijn bedoeld voor alle werkzoekenden. Werkende werkzoekenden of niet-werkende werkzoekenden. Ben je arbeidsongeschikt en wil je weer aan het werk? Ben je in between jobs of (bijna) afgestudeerd? Iedereen is welkom ongeacht leeftijd, gender, scholingsniveau, sector enz... Voldoende kennis van het Nederlands om mee te kunnen praten is wel nodig.

Waar en wanneer?

Datum Startuur Einduur Locatie
woensdag, 13 december 2023 10:00 11:30 Online