Evenementen

Verkenningsdag Koninklijke Militaire School

Wat is het?

Op deze dag begeleiden onze studenten je doorheen de campus en beantwoorden ze met plezier al je vragen. Je ontdekt hoe een typische dag van een leerling-officier er uitziet en welke uitdagingen de KMS te bieden heeft. In functie van je interesses word je meegenomen in het leven van een leerling Sociale en Militaire Wetenschappen of dat van een leerling Ingenieur-Polytechnicus.

Je wordt de hele dag door begeleid door leerlingen van de KMS, stel hen gerust vragen. Op het programma staan presentaties over de organisatie en het leven op de KMS en de toelatingsproeven. Je krijgt een academische les op maat. Ook sportdemonstraties (schermen, judo, zwemmen, ploegsporten, badminton...), een rondleiding en een laboratoriumbezoek staan gepland. Je moet dus geen sportkledij meebrengen.

Deelname aan een verkenningsdag is strikt voorbehouden voor diegene die geïnteresseerd is in de opleiding tot officier aan de Koninklijke Militaire School en die minstens les volgt in het vijfde jaar van het secundair onderwijs. Alle anderen zijn welkom op onze Open Campus Day.

Wie organiseert het?

Koninklijke Militaire School

Voor wie wordt het georganiseerd?

Je zit in de 3de graad secundair onderwijs of je hebt je diploma al behaald.
Je bent niet ouder dan 33 jaar.
Je bent Belg of onderdaan van een lidstaat van de Europese Economische Ruimte (EER) of van de Zwitserse Bondsstaat.

Waar en wanneer?

Datum Startuur Einduur Locatie
dinsdag, 29 november 2022 08:30 17:00 Renaissancelaan 30
Brussel

Schrijf je in

Schrijf je online in

Nog vragen?