U bent hier

Vraag en antwoord: publiceer je cv

Een overzicht:

Hoe publiceer ik mijn cv?

Om je kansen op werk te verhogen, kan je je cv publiceren op deze site. Geïnteresseerde werkgevers nemen dan contact met je op. Dit kan je doen in Mijn loopbaan. Werkte je nog nooit met Mijn loopbaan of Mijn VDAB? Registreer je dan eerst voor Mijn loopbaan.

Wil je weten hoe het werkt? Bekijk ons filmpje.

Wat als ik een foto wil opladen in mijn cv?

Wil je een foto toevoegen aan je cv? Dit kan enkel als je foto een bestandsformaat pdf, jpeg of jpg heeft. Heeft je foto een ander bestandsformaat? Zet je foto dan eerst om via een gratis convertor.

Hoe wijzig ik mijn cv?

Log in op Mijn loopbaan en klik op 'Profiel en gewenste jobs'. Pas daar je gegevens aan. De wijzigingen worden dan automatisch ook aangepast in je cv.

Kan ik ook als werknemer mijn cv publiceren?

Uiteraard kan je ook als werknemer je cv publiceren. Ben je bang dat je huidige werkgever je cv in de databank zal ontdekken? Geen probleem. Vink bij 'Publicatiegegevens' 'Verberg persoonsgegevens' aan. Op die manier krijgt je toekomstige werkgever alle relevante informatie over je studie- en beroepsverleden zonder je persoonsgegevens te zien. Wil een werkgever je uitnodigen, dan doet hij dit via VDAB.

Hoe publiceer ik mijn cv in de leerkrachtendatabank?

Om je cv te publiceren, moet je je eerst inschrijven bij VDAB als werkzoekend leerkracht. Selecteer bij de vraag 'Welke job zou je graag doen?' 'leerkracht'. Vervolgens word je in vijf stappen door een cv-wizard geloodst.

Ben ik als werkloze met een cv in de cv-databank verplicht om in te gaan op voorstellen van werkgevers die mij selecteren?

Nee. Een werkgever kan geen werkweigering doorgeven aan de RVA op basis van een selectie via de cv-databank. Dit is contractueel verboden. Dit neemt niet weg dat je ook enkele plichten hebt als je ingeschreven bent bij VDAB als werkzoekende.

Is mijn privacy gegarandeerd?

Zeker. De werkgevers die toegang willen tot de cv-databank moeten immers eerst een overeenkomst ondertekenen. Hierin wordt gesteld dat:

  • de bepalingen in verband met privacy moeten worden nageleefd en dat persoonsgegevens uitsluitend mogen worden gebruikt voor rekrutering of prognose,
  • de bepalingen van CAO nr. 38 betreffende werving en selectie van werknemers moeten gevolgd worden, en
  • de selectieresultaten uitsluitend met VDAB mogen besproken worden.

Houden de bedrijven zich hier niet aan, dan moeten ze een boete betalen en krijgen ze geen toegang meer tot de cv-databank.