U bent hier

Vraag en antwoord: Mijn VDAB

Een overzicht:

1. Wat is Mijn VDAB?

Mijn VDAB is een geregistreerde ruimte die je heel wat gratis mogelijkheden biedt om de kandidaat van je dromen te vinden.

  • Publiceer en beheer je vacatures.
  • Stel je bedrijf voor.
  • Match je vacatures met de kandidaten in de cv-databank.
  • Volg het succes van je vacatures op.

2. Hoe krijg ik toegang tot Mijn VDAB?

  • Als nieuwe gebruiker moet je je registreren. Na het invullen van het registratieformulier, kan je het contract 'Mijn VDAB voor bedrijven' downloaden. Nadat VDAB het ondertekende contract heeft ontvangen, krijg je een persoonlijke gebruikersnaam en paswoord waarmee je toegang krijgt tot Mijn VDAB.
  • Gebruik je de cv-databank? Log in met je persoonlijke gebruikersnaam en paswoord dat je gebruikt om de cv-databank te raadplegen. Op het registratiescherm breng je bijkomende bedrijfsgegevens in. Het bestaande contract blijft geldig.

3. Kan ik een vacature publiceren via Mijn VDAB zonder vermelding van de firmanaam?

Neen, dat kan je zelf niet. Uitzonderlijk kan VDAB dit wel voor jou doen. Werkzoekenden krijgen dan alle informatie over de job te zien, zonder je bedrijfsgegevens. Zijn de sollicitanten geïnteresseerd in je vacature, dan moeten ze VDAB contacteren om jouw gegevens te krijgen.
Wil je graag een anonieme vacature posten, neem dan contact op met je consulent.

4. Welke kwaliteitsrichtlijnen moet ik volgen als ik een vacature publiceer via Mijn VDAB?

Als werkgever, uitzendkantoor of wervingskantoor kan je je vacatures publiceren op vdab.be. Doe je dit, dan moet je wel een aantal kwaliteitsrichtlijnen volgen (zoals overeengekomen in je Mijn VDAB-contract).

5. Kan VDAB mij helpen bij het invullen van mijn vacature als ik ze ingeef via Mijn VDAB?

Ja, je kan vacature-bemiddeling aanvragen.

6. Wat is de cv-databank?

De cv-databank is een databank met cv's van sollicitanten. Via uitgebreide zoekfuncties op beroep, studies, regio… of via trefwoorden selecteer je een aantal cv's. Vervolgens kan je die persoonlijke selectie bewaren, zodat je ze niet iedere keer opnieuw hoeft in te geven.

De cv-databank is een onderdeel van Mijn VDAB. Om toegang te krijgen tot Mijn VDAB moet je je eerst registreren.

Als werkgever, wervingskantoor of uitzendkantoor kan je gratis zoeken in de cv-databank. Opgelet: uitzendkantoren moeten wel erkend zijn in Vlaanderen.

7. Moet ik mijn vacature afsluiten in Mijn VDAB als ik een kandidaat gevonden heb?

Ja. Op die manier wordt je vacature verwijderd uit de jobdatabank. Doe je dit niet, dan zal je nog sollicitaties ontvangen voor een vacature die al ingevuld is. Frustrerend voor beide partijen. Je vacature afsluiten, doe je door in Mijn VDAB te kiezen voor 'Beheer een job', op de bewuste vacature te klikken en vervolgens op 'Afsluiten'.