Hulp nodig in de zorg?

Heb je als werkgever in de zorg of welzijn tijdelijk nood aan extra handen? We helpen je om snel geschikte polyvalente medewerkers te vinden.

Publiceer je vacature op vdab.be

Je kan je vacature op verschillende manieren aan ons melden.

Tips voor je tijdelijke vacature

Geef zoveel mogelijk info in je vacature. Hoe vollediger, hoe beter.

Wat nog?

 • Kies bij 'Type contract' voor 'tijdelijke job'.
 • Als je je vacature publiceert, vragen we je om een competentiesjabloon te kiezen. Kies voor het competentiesjabloon 'Polyvalent medewerker in zorginstellingen'. Zit dit competentiesjabloon niet tussen de suggesties? Klik dan op 'Geen van bovenvermelde competentiesjablonen' en zoek naar 'Polyvalent medewerker in zorginstellingen'.
 • Tijdelijk werklozen zijn ook goede kandidaten voor tijdelijke vacatures!

Meld je tijdelijke vacature

Meer weten? Bekijk onze video.

  werken in de zorg

  ©shutterstock

  Zoek zelf kandidaten

  Via onze cv-databank heb je gratis toegang tot meer dan 180.000 cv's.

  Je kan profielen zoeken die beantwoorden aan je criteria of in realtime nagaan hoeveel kandidaten matchen met je vacature.
  Tip: geef bij trefwoord 'Polyvalent medewerker in zorginstellingen' in. Op die manier vind je onmiddellijk geïnteresseerde kandidaten.

  Zoek kandidaten via de cv-databank

  Ontvang nieuwe cv's via mail

  Om geen enkele potentiële kandidaat te missen, houden we je dagelijks op de hoogte van nieuwe cv's die voldoen aan je zoekopdracht. Elke dag in je inbox!

  Ontvang cv's op maat

  Bied de kandidaat een beroepsinlevingsstage aan

  Heb je een kandidaat gevonden? Via een beroepsinlevingsstage (BIS) kan je hem maximaal 6 maanden stage bij je laten lopen als polyvalent medewerker in de zorg. Tijdens de stage betaal je geen loon of RSZ, enkel een stagevergoeding. De kandidaat behoudt gedurende de stage zijn werkloosheidsuitkering.

  Ontdek alles over BIS

  Werf je een kandidaat aan die tijdelijk werkloos is?

  Dan blijft de wetgeving rond arbeidsovereenkomsten van toepassing. Neem contact op met je sociaal secretariaat voor meer info.

  Enkele tips:

  • Vraag aan de kandidaat welke afspraken hij maakte met zijn werkgever over de duur van de tijdelijke werkloosheid.
  • Stel een arbeidsovereenkomst met de kandidaat en voeg een ontbindende voorwaarde toe. Hierin geef je aan dat de arbeidsovereenkomst stopt als de tijdelijke werkloosheid bij de andere werkgever eindigt.
  • Zeg tegen de kandidaat dat hij best contact opneemt met zijn uitbetalingsinstelling. Die kan hem info geven over de gevolgen voor zijn uitkering en zijn plichten. Leg hem ook uit dat hij zijn uitbetalingsinstelling moet verwittigen over de start van zijn tijdelijke job.
  werken in de zorg

  ©shutterstock