U bent hier

Taalcoaching op de werkvloer

© Shutterstock

Heb je werknemers die niet voldoende Nederlands kennen? Dan is taalcoaching op de werkvloer iets voor jou. We leggen uit welke formules we aanbieden.

1. Nederlands op de werkvloer

Tijdens onze opleiding 'Nederlands op de werkvloer' leren je anderstalige én Nederlandstalige medewerkers vlotter communiceren met elkaar. Hierder werken ze efficiënter samen en bereik je betere bedrijfsresultaten.

Hoe werkt het?

  • Eerst doen we een grondig vooronderzoek: we detecteren de noden die op de werkvloer aanwezig zijn.
  • Op basis hiervan bepalen we de inhoud en duur van de opleiding, en bespreken die met jou.
  • Vervolgens organiseren we voor je anderstalige en Nederlandstalige medewerkers aparte of gezamenlijke sessies (afhankelijk van je noden).
  • Tijdens deze sessies geeft onze instructeur tips en tricks op maat van je bedrijf. Taaldrempels waar jullie telkens weer op vastlopen, pakken we bij de kern aan. Zo zorgen we voor een duurzame aanpak van communicatie binnen je bedrijf.

Hoeveel kost het?

We vragen voor één opleidingsuur 100 euro.

Hoe vraag je deze opleiding aan?

Via onze opleidingendatabank.

2. Individuele beroepsopleiding met gratis taalcoaching

Bied je een anderstalige medewerker een individuele beroepsopleiding (IBO) aan? Dan kan een van onze instructeurs je medewerker en zijn Nederlandstalige collega's een tot twee keer per week gratis taalcoaching geven.

Tijdens de taalcoaching leert je medewerker het Nederlands dat hij nodig heeft om zijn job goed uit te oefenen en ontdekken zijn collega's hoe ze helder met hem kunnen communiceren.

Nog niet helemaal overtuigd? Twee enthousiaste bedrijven getuigen: Centerken en All Protex.