U bent hier

Opdrachten via Mijn loopbaan

Heb je je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB? Dan krijg je opdrachten in Mijn loopbaan die je helpen in je zoektocht naar werk. Dit kunnen gewone opdrachten zijn of sollicitatie-opdrachten. We leggen uit wat en hoe.

Gewone opdrachten

Heb je je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB en zit je in je beroepsinschakelingstijd of heb je recht op een uitkering? Dan krijg je in Mijn loopbaan opdrachten die je helpen in je zoektocht naar werk. Bijvoorbeeld: 'Stel een goed cv op.' 

Je vindt ze terug onder 'Opdrachten'. 

De opdrachten zijn verplicht en hebben een deadline. Je moet ze tegen een bepaalde datum afwerken. We sturen je een herinnerings-sms als de deadline nadert.

Hoe werk je een opdracht af? Bekijk de video of lees onze handleiding.

Sollicitatie-opdrachten 

Heb je je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB en zit je in je beroepsinschakelingstijd of heb je recht op een uitkering? Dan kunnen we je sollicitatie-opdrachten geven. 

Dat zijn vacatures die je bemiddelaar tijdens een persoonlijk contact met je heeft besproken. Je bent verplicht te solliciteren naar deze vacatures. 

Je vindt je sollicitatie-opdrachten terug op twee plaatsen:

  • Bij 'Opdrachten' => je herkent ze aan het woord 'Sollicitatie-opdracht
  • Bij 'Bewaarde vacatures en sollicitaties' => je herkent ze aan het woord 'Opdracht'

De sollicitatie-opdrachten kunnen al dan niet een deadline hebben. Hebben ze een deadline? Dan sturen we je een herinnerings-sms als de deadline nadert. 

Wat moet je doen met een sollicitatie-opdracht? Bekijk de video of lees onze handleiding.