U bent hier

Toneelvoorstelling in de klas: Wij Willen Werk

Jongeren die afstuderen, zitten vaak met vragen over de arbeidsmarkt. Als leerkracht is het niet evident om die allemaal te beantwoorden. Via het ludieke toneelstuk Wij Willen Werk, stomen wij je leerlingen in één lesuur klaar voor hun zoektocht naar werk.

Wat

 • Via rollenspelen en sketches krijgen de leerlingen de sollicitatietechnieken onder de knie en leren ze de do's en dont's.
 • De twee acteurs Karin Jacobs en Vera Puts weten perfect wat er leeft bij de jongeren en spelen in op hun leefwereld.

Praktisch

 • Het toneelstuk duurt één lesuur en kan in je klaslokaal opgevoerd worden of in een zaal op je school.
 • Er kunnen maximaal 100 leerlingen aanwezig zijn per voorstelling.

Prijs

 • Het toneelstuk kost 800 euro per voorstelling.
 • Wil je dat er op dezelfde dag twee voorstellingen plaatsvinden, dan betaal je 1000 euro.

Getuigenissen

 • Joke Delcour (leerkacht expressie):
  Doorgaans kijken de leerlingen van een derde graad BSO niet uit naar ‘educatief toneel’. “Het is saai, ze spelen zo slecht mevrouw, ik heb het niet begrepen,..” Maar deze keer was het anders. Vol wantrouwen kwamen de leerlingen binnen in de zaal, maar na twee minuten was de positieve toon gezet. Met een aantal prachtig aan elkaar genaaide sketches, realistische probleemstellingen en duidelijke voorbeelden gaven de actrices antwoord op vragen als: waar moet je heen indien je wil werken, waarvoor staat VDAB, hoe moet je solliciteren... Het stuk was goed opgebouwd, kort en krachtig én grappig. Bovendien werd het gebracht door twee lieve dames die wisten wat ze deden en de kinderen een volledig uur moeiteloos boeiden. Een unicum. Ik vond het jammer dat de bel ging!
 • Lien (leerlinge):
  Ik vond dit een zeer leerrijke, interessante en leuke voorstelling. De voorbeelden die we te zien kregen in verband met solliciteren ‘hoe het moet en niet moet’ zijn zeer reëel en op een aparte manier gebracht. Ik zal er veel van onthouden!
 • Aurélie (leerlinge):

  De twee actrices hebben het ‘saaie’ thema op een zeer verrassende manier gebracht. Ze hebben ook twee leuke liedjes gezongen met een dansje erbij. Die zijn me echt bijgebleven! Ik heb er echt van genoten, hoewel ik zulke dingen meestal niet erg boeiend vind."

Interesse

Wil je een voorstelling boeken of heb je nog vragen? Surf naar www.wijwillenwerk.com of stuur een mail naar kim@make-my-day.be.

Ook interessant om te weten:

 • Het toneelstuk past binnen onderstaande eindtermen en is dus perfect te integreren in de lessen.
   
  Eindtermen Project Algemene Vakken (derde graad)
  Eerste en tweede leerjaar Derde leerjaar
  1,2,4,6,11,20,21,22,23,24,28 1,2,19,20,21
   
  Vakoverschrijdende eindtermen sociale vaardigheden (derde graad)
  Leren leren 3,4,6,7,8,17,18
  Opvoeden tot burgerzin 9,1
  Sociale vaardigheden 1,2,3,4
  Muzisch-creatieve vorming 1
 • Wil je een creatief project rond studiekeuzebegeleiding uitwerken, dan kan het toneelstuk een aanvulling zijn. Via www.dynamo3.be kan je tot 1500 euro ondersteuning krijgen.