U bent hier

Een opleiding werkt!

De coronacrisis houdt ons nu al een tijdje in bedwang. Toch gaat het leven door. Ook al zijn er minder vacatures, de knelpunten op de arbeidsmarkt blijven bestaan. Begin niet te doemdenken, maar grijp je kans en volg een opleiding. We zetten een aantal opleidingen in de kijker die je kans op werk verhogen.

Logistiek en transport

Limburg en logistiek gaan goed samen. Er is een sterke nood aan goed opgeleid personeel in de sector transport en logistiek.

In de opleidingen zwaar vervoer, buschauffeur en heftruckbestuurder leer je de nodige competenties om het beroep uit te oefenen en behaal je het juiste rijbewijs of attest. 

Lees meer en schrijf je in.

Zwembadbouwer

De sector van de zwembadbouw groeit al een paar jaar snel en die groei versnelt nu nog door de coronacrisis.

In de nieuwe opleiding van zwembadbouwer leer je de competenties die nodig zijn om een  zwembad te bouwen. Je krijgt de ruwbouw en technische installatie onder de knie. Je sluit het traject af met een stage. Veel kans dat je daarna meteen aan het werk kan!

Lees meer en schrijf je in

Terug naar school om leerkracht te worden

De vraag naar leerkrachten voor het lager en secundair onderwijs blijft groot en daarom zijn bepaalde beroepen in het onderwijs knelpuntberoepen.

Je kan via VDAB terug naar school gaan om je onderwijsdiploma te halen voor bepaalde vakken.

Lees meer en schrijf je in

Poetsen bij mensen thuis

Kan je niet stilzitten, werk je graag met je handen en wil je werken tijdens de kantooruren? Dan is een job als huishoudelijk schoonmaker misschien iets voor jou. Als huishoudelijk schoonmaker werk je bij je klanten thuis. Je doet zelfstandig allerlei huishoudelijke taken zoals poetsen en strijken. Zo zorg je voor een nette, verzorgde woning.

Je houdt je aan de afspraken die de klant met je maakt, je  werkt hygiënisch en veilig, en bent milieubewust.

Omdat je meerdere huizen schoonmaakt, moet je je kunnen verplaatsen. Je werkt meestal via een dienstenchequebedrijf.

Lees meer en schrijf je in

Winkelbediende

Winkels zijn vaak op zoek naar gemotiveerd personeel. In de opleiding winkelbediende leren we je afrekenen aan de kassa, verkopen, de rekken aanvullen, online bestellingen beheren, en goederen van leveranciers controleren. Daarnaast leren we je hoe je klanten helpt en hen advies geeft over de producten in de winkel.

Als winkelbediende heb je flexibele werkuren, werk je veelal deeltijds en moet je beschikbaar zijn in het weekend. 

Lees meer en schrijf je in

Productieoperator

Als productieoperator werk je aan een hoogtechnologische machine. Tijdens de opleiding leer je de belangrijkste taken die je moet doen als productieoperator. Vervolgens kan je aan de slag als productieoperator in een productiebedrijf.

Lees meer en schrijf je in

Opleidingswerf bouw

Op onze opleidingswerf ervaar je wat het betekent om op een echte bouwwerf te staan, met alle omstandigheden die daarbij horen: het weer, je veiligheid, samenwerken...

Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je de nodige competenties verwerft om in de bouwsector aan de slag te gaan. Je krijgt technieken onder de knie voor nieuwbouw en renovatie. In het kader van levenslang leren kan je als werknemer bovendien gerichte bijscholing op maat volgen bij VDAB.

Lees meer en schrijf je in voor

Vind alle opleidingen in de bouw via vdab.be/opleidingen.

Korte opleidingen voor werknemers in de bouw: bouwopleidingen.vdab.be.