Opleidingen in Limburg

Techniek

Onderhoudselektromecanicien

Als onderhoudselektromecanicien zorg je dat de machines correct
blijven draaien. In de opleiding leer je hoe je onderhoud doet aan een
machinepark dat bestaat uit elektrische en mechanische componenten en
apparatuur. In een modern productiebedrijf is het onderhoud van
machines niet meer het werk van een enkeling, maar wordt er
samengewerkt in kleinere of grotere teams naargelang de grootte van
het bedrijf.

Lees meer over de opleiding

Transport & Logistiek

Se-n-se internationaal transport en goederenverzending

Het Se-n-se (secundair na secundair onderwijs) is de vervanging van het vroegere 7e specialisatiejaar. Via deze opleiding kan je het beroepscertificaat behalen van Internationaal transport en goederenverzening. Het accent in deze opleiding ligt op op het transport- en expeditiegebeuren in een internationale omgeving. Er wordt ook veel belang gehecht aan je talenkennis, het werken met software en aan professionele attitudes. Deze opleiding bereidt voor op de functie van bediende transport en logistiek, bediende internationale handel, transportplanner, expediteur, magazijnbediende, ...

Lees meer over de opleiding

Taalopleidingen

Nederlands voor anderstaligen voor technische beroepen

De vakspecifieke cursus Nederlands voor anderstaligen (Sector 2) bereidt je voor op een beroepsopleiding of een job in de technische sector (oa elektriciteit, metaal, horeca, logistiek, schoonmaak, bouw, transport).

Lees meer over de opleiding

Bouw

Wegenbouw

Als wegenwerker zorg jij ervoor dat duizenden mensen dagelijks op een veilige manier op hun bestemming geraken. Je voert grondwerken uit en plaatst rioleringen. Pleinen en straten krijgen door jouw werk een nieuw uitzicht. Samen met je team en de bouwplaatsmachinisten realiseer je grote infrastructuurprojecten. Steek je graag de handen uit de mouwen en wil je meewerken aan een veilig wegennetwerk? Volg dan een opleiding tot wegenwerker.

Lees meer over de opleiding

IT-opleidingen

.NET ontwikkelaar met C#

Het .NET-framework is van Microsoft. C# is de populairste programmeertaal binnen .NET waarmee je verschillende soorten applicaties kan bouwen. Dit doe je in Visual Studio, de ontwikkelomgeving. Bij windows-applicaties gebruiken we XAML, bij web-applicaties ASP.NET MVC. Termen die je misschien al eens in een vacature tegenkwam en die je allemaal duidelijk gaan worden tijdens deze opleiding. Na deze opleiding kom je meestal terecht in middelgrote bedrijven, al dan niet als consultant.

Lees meer over de opleiding

Horeca

Keukenmedewerker

Zou je graag in de keuken werken, maar mis je de nodige kennis of ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding Keukenmedewerker iets voor jou. Tijdens de opleiding is een korte stage mogelijk. Na de opleiding doe je 4 weken stage in een professionele keuken. Zo krijg je beroepservaring.

Lees meer over de opleiding