U bent hier

Geert: 'Ik ben een gelukkig mens'

computer

“Ik kreeg een folder van VDAB in mijn bus. ‘Wat je ook doet… doe het met plezier’ stond er bovenaan”, begint Geert zijn verhaal. Op dat moment had hij een job met een mooi loon, goede extralegale voordelen en uitdagende doorgroeimogelijkheden. Maar het ontbrak hem aan mentale rust…

Toen Geert de brochure las, dacht hij direct: dat is wat ik nodig heb op dit moment. Hij besloot de stap te zetten en startte met loopbaanbegeleiding.

Op koers

“Om te beginnen leerde ik om mezelf beter organiseren in mijn job. Dat bezorgde me minder stress.  En tegelijkertijd dacht ik na over mijn toekomst: waar wou ik naartoe met m’n loopbaan?

Gaandeweg besefte ik dat ik graag met mensen wou werken. Dit deed ik al in mijn vrije tijd in de sociaal-culturele sector. Samen met mijn loopbaanbegeleider werkte ik een plan uit om een baan te vinden die hierbij aansloot. Ik besloot een opleiding maatschappelijk werk te volgen en deed stage als arbeidsconsulent.

Regelmatig toetste ik bij m’n loopbaanbegeleider af of ik nog op de juiste koers zat. En ik kreeg ook waardevolle sollicitatietips. M’n begeleider legde me bijvoorbeeld uit dat ik in mijn cv’s competenties moest toevoegen die aansloten bij de job die ik wou.”

Geslaagd met glans

Het lukte Geert om z’n diploma maatschappelijk werker te behalen. “Ik werk nu als arbeidstherapeut en daarnaast richtte ik een organisatie op die cliniclowns begeleidt. Dit doe ik nu in bijberoep."

Geert is er zeer duidelijk en beslist over: “Door loopbaanbegeleiding ben ik een gelukkig mens. Ik doe nu wat ik wil. En een deel van mijn dromen werden intussen werkelijkheid.”