U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Gratis workshops

Wil je je op een doelgerichte manier bijscholen zodat je sterker staat op de arbeidsmarkt? Volg een of meer gratis workshops. Christina: “Ik werkte 30 jaar als management assistent. Door een herstructurering ‘paste ik niet meer in het plaatje’. Om terug mee te zijn, volgde ik workshops bij VDAB. Ik kan het iedereen aanraden.”

Wil je je kansen op werk vergroten via korte, praktijkgerichte opleidingen? Dan zijn onze gratis workshops iets voor jou. Een woordje uitleg.

  • De workshops duren een dag of een halve dag. Je werkt onder begeleiding van een ervaren coach en het aantal deelnemers is beperkt.
  • Voor sommige workshops heb je voorkennis nodig. Heb je deze voorkennis niet, dan kan je eerst een online cursus doornemen. Wil je je graag optimaal voorbereiden of je kennis opfrissen? Dan is het eveneens een goed idee om de online cursus door te nemen.
  • Je hoeft niet werkloos te zijn om de workshops te kunnen volgen. Je bent ook welkom als je een job hebt, nog studeert…

In de aanbieding

Dit zijn de onderwerpen waarrond we momenteel workshops organiseren. Klik op een onderwerp voor meer info.

Het verhaal van Christina: “Ik wil werken tot aan mijn pensioen”

Door een herstructurering werd management assistent Christina na jaren trouwe dienst, ontslagen. Ze vertelt: “Ik ben 57 jaar, maar wil nog heel graag werken tot aan mijn pensioen. Tijdens mijn opzegtermijn volgde ik de workshops ‘Word’ en ‘Presenteren’ bij VDAB. Ik wou m’n kennis van MS Office opfrissen. Mijn werkgever investeerde de laatste jaren niet meer in opleidingen. Mijn laatste opleiding dateert van versie 2007!

Ik was blij verrast tijdens deze workshops. Ze zijn een aanrader, zeker als je vooraf de online cursus doorneemt. En ze zijn nog gratis ook. In het bedrijfsleven volgde ik vaak Office-opleidingen, maar die duurden een dag terwijl de leerstof na twee uur al niet meer tot je doordringt. Bij VDAB kan je de info op je eigen tempo online doornemen. Je kan elke dag een beetje leren, waardoor je alles beter onthoudt. De workshops zelf zijn erg praktijkgericht. Neem bijvoorbeeld de workshops rond presenteren. Tijdens de eerste workshop kregen we tips om een presentatie te maken met PowerPoint en tijdens de volgende workshop moest ik zelf een presentatie geven. De coach en de cursisten waren mijn publiek en gaven feedback. Dat was ongelooflijk leerrijk.

Daarnaast volgde ik ook nog BOOSTER. Deze workshop is specifiek ontworpen voor wie een universitair diploma of een hogeschooldiploma heeft en op zoek is naar werk. Je ontdekt naar welke jobs je best solliciteert, hoe je een netwerk uitbouwt en hoe je de sociale media kan gebruiken. Ik koos voor deze workshop omdat ik me optimaal wou voorbereiden op mijn zoektocht naar werk. Het is de eerste keer dat ik werkloos ben. In de afgelopen 30 jaar besliste ik altijd om van werkgever te veranderen. Nooit andersom. Ik kon dus alle tips en advies gebruiken!”

 

Barbara Peirs 

Gepubliceerd in februari 2017

Reageer

Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.

Reacties

Hoe komt het dat de workshops voor verspaning er niet opstaan?
Geachte, Hoe kan ik deelnemen aan deze workshops en waar vinden deze plaats? Mvg Daisy moorthamee
Beste Daisy, je vindt alle info op https://www.vdab.be/opleidingen/workshops. Veel succes!