U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Handige mails

Hoe bedank je een werkgever na een sollicitatiegesprek? Wat schrijf je naar een bedrijf dat niet reageert op je sollicitatie? Hoe schakel je je netwerk in? Hoe vraag je iemand of je hem als referentie mag gebruiken? Vier handige mails voor wie aan het solliciteren is!

De recruiter bedanken na een sollicitatiegesprek

Stel: je had een aangenaam sollicitatiegesprek. Je wil de interviewer bedanken en je kandidatuur extra kracht bijzetten. Dit kan je zo aanpakken.

Beste mevrouw De Vos,

Bedankt voor het aangename sollicitatiegesprek van vandaag. Ik kijk er erg naar uit om met Keukens De Vos in zee te gaan en mijn talent in te zetten om nieuwe markten aan te boren.

Ik wil heel graag de volgende stap in de sollicitatieprocedure zetten. Aarzel dus niet om me te contacteren!

Met vriendelijke groeten,
Lieven Debrabander
0483 xx xx xx

Ga naar het sjabloon van deze mail en pas hem aan.

Een sollicitatie waar je niets van hoort opvolgen

Stel: je solliciteerde twee weken geleden, maar je kreeg nog geen reactie. Met dit mailtje vestig je de aandacht op je kandidatuur, en dring je aan op een antwoord.

Beste mevrouw De Vos,

Onlangs solliciteerde ik voor de vacature verkoper. Omdat ik nog geen nieuws kreeg, mail ik even met de vraag of je mijn kandidatuur goed hebt ontvangen. Ik kijk ernaar uit om me te engageren voor Keukens De Vos en mijn talent in te zetten om nieuwe markten aan te boren.

Ik zou heel graag op gesprek komen. Aarzel niet om me te contacteren!

Met vriendelijke groeten,
Lieven Debrabander
0483 xx xx xx

Ga naar het sjabloon van deze mail en pas hem aan.

Je netwerk inschakelen

Stel: je kent via via iemand die in de sector werkt waarin jij je wil lanceren. Schakel hem in om werk te vinden. Misschien kent hij interessante bedrijven om bij te werken, heeft hij weet van openstaande vacatures of heeft hij goed advies. Dit mailtje helpt je over je drempelvrees.

Dag Eric,

Ik ben Lieven, de zoon van Rita, een vriendin van je moeder. Ik hoorde via mijn moeder dat je aan de slag bent bij Van Lommen Keukeninterieurs, en ik wil ook graag als verkoper in de sector aan de slag.

Mag ik zo vrij zijn om je enkele vragen stellen, zodat ik goed geïnformeerd aan mijn zoektocht naar een job begin? Ik kan mijn vragen doormailen, of we kunnen ze bespreken bij een koffie? Ik trakteer!

Alvast bedankt voor je tijd.

Met vriendelijke groeten,
Lieven Debrabander

Ga naar het sjabloon van deze mail en pas hem aan.

Iemand vragen of je hem als referentie mag gebruiken

Stel: je wil een ex-collega vragen om als referentie op je cv te staan. Met dit mailtje trek je hem over de streep.

Dag Wim

Hoe gaat het met je? En met de collega’s bij Ikea? Met mij gaat alles prima. Ik ben momenteel aan het solliciteren voor verkoper bij Keukens De Vos. Als je het goed vindt, zou ik jouw naam als referentie willen vermelden op mijn cv. Omdat we altijd goed samenwerkten, ben je goed geplaatst om over mijn vaardigheden te getuigen. Als bijlage vind je mijn cv en de omschrijving voor de job waarvoor ik solliciteer.

Laat je me weten of je het ziet zitten? En via welke gegevens je gecontacteerd mag worden? Als je het niet ziet zitten, dan is dat geen probleem. Alle begrip daarvoor. Alvast bedankt voor je tijd!

Met vriendelijke groeten,
Lieven Debrabander

Ga naar het sjabloon van deze mail en pas hem aan.

 

Ingrid Van Wanzeele

Gepubliceerd in mei 2017

Reageer

Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.