U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Boost je zoektocht naar werk

Ben je al even op zoek naar werk, en wil het niet vlotten? Of zet je je eerste stappen op de arbeidsmarkt en kan je wat ondersteuning gebruiken? Volg een sollicitatie-workhop. Gratis en praktisch!

Workshop 1: boost je zoektocht naar werk

Tijdens deze workshop word je gedurende drie dagen uitgedaagd tot zelfreflectie. Onder begeleiding van een coach maak je samen met de andere deelnemers oefeningen, en kom je tot persoonlijke inzichten.

  • Op de eerste dag ontdek je wat je talenten zijn, en leer je hoe je een werkgever daarvan kan overtuigen.

  • Op de tweede dag buig je je over de vraag 'Wat vind ik belangrijk in een job?' en kom je te weten welke bedrijfscultuur bij je past.

  • Op de derde dag leer je hoe je professionele contacten legt, en onderhoudt.

Workshop 2: solliciteren kan je leren!

Weet je welke job je wil, maar wil je nog wat sleutelen aan je sollicitatievaardigheden? In deze workshop van drie halve dagen buig je je over de vragen:

  • Wie ben ik?

  • Wat kan ik?

  • Hoe kan ik de werkgever overtuigen via mijn brief, cv en sollicitatiegesprek?

Resultaat: je gaat naar huis met een massa tips en tricks om succesvol te solliciteren.

Workshop 3: solliciteren met een videoboodschap

Solliciteren met een videoboodschap wint aan populariteit. Het is een verfrissende manier om te reageren op een vacature, en meteen je presentatieskills in de verf te zetten.

Wil je graag een eigen video opnemen, of wil je al doende ervaren of solliciteren met een videoboodschap iets voor jou is? Schrijf je dan in voor deze workshop van een halve dag.

Workshop 4: scoren met LinkedIn

Meer dan drie miljoen Belgen hebben een profiel op LinkedIn. Veel recruiters maken dan ook gebruik van deze professionele netwerksite. Ben je op zoek naar werk of een stage? Dan is LinkedIn 'the place to be'.

Tijdens deze workshop van een dag ontdek je hoe je LinkedIn kan gebruiken om:

  • je cv online te publiceren,

  • contacten met werkgevers te leggen,

  • en vacatures te zoeken.

Workshop 5: solliciteer zelfzeker in het Frans

'Racontez quelque chose de vous-même'. Je weet nooit op voorhand wat een werkgever tijdens een sollicitatiegesprek zal vragen, maar op enkele veelgestelde sollicitatievragen kan je je alvast wel voorbereiden in het Frans.

Tijdens deze workshop van een halve dag overwin je je angst om Frans te spreken, leer je hoe je in het Frans je motivatie kan toelichten én hoe je aan de werkgever kan bewijzen dat jij de geschikte kandidaat bent.
 

Gratis en voor iedereen

Al deze workshops zijn gratis, en voor iedereen. De enige voorwaarden zijn dat je 18 bent, en een goede kennis van het Nederlands hebt.

Interesse?

Lees meer en schrijf je in voor een workshop over solliciteren.

.

 

Ingrid Van Wanzeele 

Gepubliceerd in