U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Zjoefff

Stel je voor: je bevindt je op een hoogte van 22 meter en wordt aan een snelheid van 71 km per uur door elkaar geschud. Dan stelt de persoon die naast je zit je vragen als: ‘Voor welke job solliciteer je?’ of ‘Wat is je favoriete studio 100-figuur?’ Dwainie weet hoe dit voelt. Ze nam deel aan de speeddate van Plopsaland op achtbaan Heidi The Ride.

Attractiepark Plopsaland De Panne organiseerde op 11 mei een speeddate op Heidi The Ride. Rekruteerder Sara legt uit: “We hadden heel wat openstaande vacatures en waren op zoek naar een originele manier om sollicitanten aan te trekken. Zo kwamen we op het idee om een speeddate te organiseren op onze gloednieuwe houten rollercoaster: Heidi The Ride. Via deze ludieke actie wilden we Plopsa extra in de kijker zetten als werkgever.”

Informele kennismaking

Hoe ging de speeddate in zijn werk? Sara: “De kandidaten maakten eerst een ritje op Heidi The Ride met een rekruteerder. De bedoeling hiervan was om hen op een informele manier te leren kennen. Daarna mochten ze op gesprek bij een afdelingsverantwoordelijke die in het Heidi restaurant zat en dieper inging op hun werkervaring en meer uitleg gaf over de functie.

Concreet hebben we met drie rekruteerders elk een 15-tal gesprekken gevoerd op Heidi The Ride. Na elk gesprek hielden we een korte pauze zodat we op adem konden komen. Vooraf hebben we zelf even geoefend op Heidi met enkele collega’s. We wilden weten hoe het voelt om op een houten rollercoaster te zitten en een sollicitatiegesprek te voeren dat maar 1 minuut 15 seconden duurt. Spannend zo bleek.”

Dwainie was een van de kandidaten die deelnam aan de speeddate. Ze vertelt: “Ik was toch wel wat zenuwachtig. Ik ben een redelijk sociaal iemand, maar een sollicitatiegesprek blijft eng omdat je niet weet welk vragen ze gaan stellen. Voor Heidi The Ride zelf had ik wel geen schrik. Ik ben een pretparkfanaat en heb al vaak op Heidi The Ride gezeten. Ik was er zelfs bij op de openingsdag. Bovendien valt deze achtbaan wel mee. In Phantasialand heb je een rollercoaster die aan 117 kilometer per uur rijdt. Dat is andere koek.”

Niet verplicht

Hoe verliep het gesprek van Dwainie? “Heel goed. De rekruteerder stelde de gewone standaardvragen, wat een geruststelling was. Hij wilde weten waarom ik bij Plopsaland De Panne wou werken en of ik al wat ervaring had. We moesten wel echt tegen elkaar schreeuwen om elkaar te verstaan. Dat was grappig en zorgde voor een losse sfeer.”

Wat met de kandidaten die iets minder moedig waren dan Dwainie en plots niet meer op de achtbaan durfden? Sara licht toe: “We hadden alle kandidaten op voorhand gebrieft dat ze niet verplicht waren om op Heidi The Ride te gaan. Wie het de dag zelf niet meer zag zitten, kon in het Heidi Restaurant meteen op gesprek gaan bij de afdelingsverantwoordelijke. De kennismaking verliep dan gewoon daar.”

Dwainies avontuur op Heidi kreeg een happy-end. Ze heeft nu een vast contract bij Plopsaland De Panne als attractiebediener. “Ik sta aan de grote attracties, zoals De Vleermuis en De Grote Golf. Ik zet de machine aan, kijk of de kindjes niet te klein zijn om erop te gaan, toon de passagiers waar ze moeten gaan zitten en help hen bij het uitstappen. Ik vind het een fijne job omdat je voortdurend lachende gezichten ziet. Heidi The Ride zelf heb ik voorlopig nog niet bediend, maar dat komt misschien nog.”

 

Meer info over werken in een Plopsa-park: plopsajobs.be.

 

Barbara Peirs

Gepubliceerd in juli 2017

Reageer

Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.