U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Hou je vakantiegevoel vast

Je hebt een zalige vakantie achter de rug. Helemaal uitgerust hervat je het werk, maar… drie koffies en 47 mails later voel je je alweer gestresseerd en ben je je heerlijke vakantie zo goed als vergeten. Bekend scenario? Met deze tips hou je je vakantiegevoel wat langer vast.

Maak tijd voor je vakantieverhaal

Stort je op de eerste dag na je vakantie niet meteen als een bezetene op je mailbox. Neem eerst de tijd om langs te gaan bij je collega’s, en vertel over je vakantie. Dat is behalve leuk ook efficiënt. Zo kan je later aan je dagtaak beginnen, zonder voortdurend gestoord te worden door de vraag ‘En? Hoe is je vakantie geweest?’.

Laat je out-of-office een dag langer lopen

Door je out-of-office niet meteen af te zetten, geef je jezelf de gelegenheid om bij te praten met collega’s en orde op zaken te stellen in je mailbox vóór er her en der aan je mouw getrokken wordt. Met andere woorden: je kan in alle rust weer opstarten.

Omring je met vakantieherinneringen

Het zal je niet verbazen: je vakantiegevoel duurt langer als je er geregeld herinneringen aan oproept. Hoe doe je dat? Plaats een vakantiefoto als screensaver, luister tijdens de pauze naar muziek die je doet denken aan je vakantie, draag een juweel dat je op vakantie kocht… Alles wat je even terugbrengt naar die zalige tijd is top!

Maak een gerecht van op je vakantiebestemming

Je hebt op vakantie vast lokale lekkernijen gegeten waarvan je dacht: dit moet ik thuis ook eens maken. Wel, dit is het geschikte moment om je te laten gaan in de keuken. Maak liefst net iets teveel. Zo kan je het restje ’s anderendaags meenemen als lunch. Dat voedt niet alleen je maag, maar ook je vakantiegevoel.

Maak een album van je foto’s

Wacht niet tot in de winter om een album te maken van je vakantiekiekjes. Doe het meteen.

Doe na het werk iets dat je tijdens je vakantie ook deed

Dat je ontspannnen bent op vakantie komt niet alleen doordat je niet hoeft te werken. Je doet in die periode ook meer dingen waar je van ontspant. Zoals een boek lezen in plaats van tv te kijken. Of een avondwandeling doen. Daar hoef je niet mee te stoppen, nu je terug thuis bent.

Boek je volgende vakantie

Wat je ook doet, uiteindelijk zal de herinnering aan je vakantie onherroepelijk vervagen. Is dat bij jou het geval? Eén remedie: boek je volgende vakantie! Alleen al de voorpret die daarmee gepaard gaat, zorgt voor een goed gevoel. En eens je volgende bestemming vastligt, heb je weer iets om naar uit te kijken.

 

margriet.nl/vakantiegevoel-vasthouden

timemanagement.nl/vakantiegevoel-vasthouden

 

Ingrid Van Wanzeele

 

Gepubliceerd in