U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Do's tegen de herfstblues

In november korten de dagen, dalen de temperaturen en laat de zon zich soms nauwelijks zien. De ideale voedingsbodem voor een stevige herfstblues? Deze remedies helpen je er bovenop!

Luister naar je favoriete playlist

Een sombere bui is vaak niet bestand tegen een vette streep muziek. Voel je je wat minder in je vel? Zet je favoriete playlist op, geef een draai aan de volumeknop en zing uitbundig mee. Het opbeurende effect blijft niet lang uit.

Verwen je smaakpapillen

Trek naar je favoriete koffiezaak en bestel wat lekkers, bak thuis een lading koekjes of nodig een vriend uit om te dineren in je lievelingsrestaurant. 

Beweeg, beweeg, beweeg

Ga een rondje hardlopen, of stevig fietsen of wandelen. Zo hou je de weegschaal in balans, en profiteer je van de gelukhormonen endorfine en serotonine die je lichaam aanmaakt tijdens het sporten.

Shop je blij

Geld en spullen maken niet gelukkig. Althans niet op lange termijn. Maar… op korte termijn kunnen ze wel voor een fijn gevoel zorgen. Duik tijdens je lunchpauze even het winkelcentrum in, koop wat leuke spullen en geniet van je feelgoodmoment.

Smeed plannen

Bedenk van welke activiteiten je vrolijk wordt, en plan ze in in je agenda. Spendeer je graag een avondje in de bioscoop, of geniet je erg van de sauna? Zoek een 'partner in crime', plan dat uitje en verheug je op de leuke activiteiten die komen gaan.

Ruim op

Als je je down voelt, kan het helpen om wat op te ruimen of schoon te maken. Zo verzet je je gedachten, en eindig je met een schoon en fris huis. Veel mensen worden daar blij van, jij ook?

Ga de natuur in

Buitenlucht, daglicht, stilte, planten, bomen en dieren. Ze hebben een kalmerende werking op onze geest. Door tijd door te brengen in de natuur kan je je dagelijkse beslommeringen achter je laten, en daar knapt je humeur van op.

Lucht je hart

Sociaal contact is een van de beste medicijnen tegen een rotgevoel. Heb je een vriend, familielid of collega bij wie je je hart kan luchten? Bel hem op of ga er langs, en doe je verhaal. Je zal het merken: na zo'n gesprek is de hemel vaak al een heel stuk opgeklaard.

Schrijf het van je af

Beschrijf de gevoelens die je ervaart. Ben je verdrietig, bedrukt, angstig, verveeld...? Bedenk waarom je voelt wat je voelt, en sta stil bij wat je zou kunnen doen om deze gevoelens te veranderen. De inzichten die je zo opdoet, helpen om je neerslachtigheid te verdrijven.

 

ggznieuws.nl/wat-helpt-u-om-van-een-sombere-bui-af-te-komen-99-tips

sochicken.nl

 

Ingrid Van Wanzeele

Gepubliceerd in