U bent hier

Werkgever aan het woord

Bedrijfsleider Tim: 'In het verwerven van vastgoed beweert men dat drie vuistregels naar succes leiden. Locatie, locatie, locatie!

Deze week zag ik drie mogelijke panden voor de opening van een nieuw dienstencheque-kantoor. Het was eenvoudig om de grondoppervlakte, prijs en staat van de panden te vergelijken, maar de waarde van de locatie inschatten was toch net iets lastiger.

Maar dit geheel terzijde. Ondertussen leerde ik dat ook buiten het vastgoed de locatie van een ontmoeting, gesprek of vergadering enorm bepalend kan zijn.

Zoveel jaar terug, alweer lang geleden, stond ik in pyjama in een ziekenhuisgang te luisteren naar een dokter die me vertelde over chemotherapie en overlevingskansen.

Ondertussen passeerde een verpleegster met een rammelende kar met het avondeten, zocht een bejaarde vrouw naarstig een vaas voor de bloemen van haar man en hoorde ik vanuit een kamer 2 kinderen mekaar de duvel aan doen. Misschien dat daar mijn 'locatie'-fascinatie ontstaan is?

Ook in het dagelijks ondernemersleven lijkt het me gepast om te allen tijde na te denken over de juiste plaats voor een onderonsje. Zo wisten 2 leidinggevenden van ons team me te overtuigen van hun kunnen in een gezellige plaatselijke brasserie.

Binnen ons bedrijf zijn de wandelmeetings volop ingeburgerd en de strategische meetings doen we steevast op een toffe plek, ver weg van het operationeel strijdgewoel.

Even afstand nemen van het werken in het bedrijf om te werken aan het bedrijf. Al wordt dat door mail en smartphone moeilijker en moeilijker.

Misschien moeten we volgende keer een dorpje zonder wifi zoeken? Nu ik eraan denk: een van de beste coaching die ik ooit kreeg, was in Lapland, ver weg van digitale bereikbaarheid.

Lag dit aan de coach of de locatie? Ja Ben, het lag natuurlijk ook aan jou, maar zeker ook aan de omgeving.

Je kan het gegeven van locatie nog wat verder doortrekken. Welk plekje aan tafel, in het gras of in de wandelgroep neem je in? Wil je het voortouw nemen of net niet? Wil je afstand creëren of net niet?

Binnen ons bedrijf heb ik graag dat functionerings- en sollicitatiegesprekken niet letterlijk lijnrecht tegenover mekaar gedaan worden. Dat voelt zo afstandelijk aan.

Waar positioneer ik me? Je kan er ver in gaan. Misschien moet ik er ooit een boek in plaats van een blog over schrijven. Trouwens, als we op een feestje aankomen, schuifelen we toch ook strategisch naar de tafel om toch maar 'toevallig' naast de juiste leukerds te zitten? Dat doet u toch ook?

Deze blog schreef ik trouwens op mijn laptop op een van de laatste zonnige dagen van het jaar vanuit mijn hangmat in de tuin. Want ook om inspiratie te krijgen zijn er locaties, locaties, locaties."

Gepubliceerd in