U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Wat je baas haat aan jou

Wat je baas haat aan jou
© Shutterstock

Het is onder collega's 'bon ton' om op de baas te kappen. Verdiend uiteraard, want je baas waardeert je niet, hij vraagt het onmogelijke en geeft je bovendien lang niet de kansen die je verdient. Maar heb je er al eens bij stilgestaan dat je baas sommige van jouw gewoonten ook onuitstaanbaar vindt?

Geef maar toe: jij en je baas zijn niet meteen de beste maatjes. Je haren rijzen al ten berge wanneer hij -net op het moment dat je je laptop wegbergt- langs z'n neus weg vraagt of je nog 5 minuten hebt. En vervolgens aan een anderhalf uur durend exposé begint. Om nog maar te zwijgen over het feit dat hij je niet naar waarde schat, het onmogelijke van je vraagt en je niet de loopbaankansen geeft die je verdient.

Maar laat het een troost wezen. Je bent niet alleen met dat gevoel. Blijkt dat ook bazen duchtig geïrriteerd kunnen geraken. En wel door jou. Benieuwd wat zij vervelend vinden aan jouw gedrag? We vatten het voor je samen.

  • Te laat komen. Natuurlijk is het mogelijk dat je trein wordt afgeschaft, de kelder onder water staat, of je wekker dienst weigert. Maar het wordt een probleem wanneer dit elke dag van de week gebeurt.
  • Gebrek aan initiatief. Bazen haten het wanneer je ze lastigvalt met zaken die je zelf kan uitdokteren. Ze verlangen heus niet elk half uur updates en je hoeft hen niet te cc'en in iedere mail.
  • Te veel initiatief. Als je baas je vraagt om dringend een vergadering over een bepaald onderwerp voor te bereiden, dan is het niet de bedoeling dat je hem de dag nadien een uitgebreid rapport toont met een hoop overbodige flow charts. Zeker niet als blijkt dat je het zo druk hebt gehad met het rapport vorm te geven, dat je er inhoudelijk niks van hebt meegepikt.
  • Zagen en klagen. Zou jij het leuk vinden mocht jij je vrienden op jouw kosten mee uit eten nemen en de volgende dag alleen maar horen dat het restaurant een foute keuze was, het eten niet lekker was en het geld beter aan iets anders besteed werd? Jouw baas ook niet.
  • Ontrouw. Managers voelen zich vaak verantwoordelijk voor hun personeel, maar als het personeel dat gevoel niet beantwoordt, dan is er iets mis. Gebrek aan loyaliteit is voor elke baas een probleem.
  • Gebrek aan passie. Misschien heb je er nog niet vaak bij stilgestaan, maar je baas heeft ook een leven buiten het werk. Hij vindt het ook moeilijk om 's morgens op te staan. En hij vindt de speeches van de grote baas even vervelend als jij. Maar hij moet gemotiveerd blijven, want hij is de baas. Als jij dan half in slaap valt tijdens vergaderingen, de namen van je accounts vergeet en hem vertelt dat het niet uitmaakt of die mail vandaag of morgen vertrekt, dan herinner je je baas eraan dat hij dit ook niet belangrijk vindt, maar dat het zijn job is om zichzelf en jou betrokken te houden. En dat irriteert hem.
  • Te veel informatie. Je baas wil niet met jou op café. Hij wil niet weten wat jij van zijn baas vindt. En hij wil helemaal niet weten wat er tussen jou en Rita op het personeelsfeest is gebeurd.
  • Kleine leugens. Bazen haten leugens als: 'die e-mail heb ik niet gekregen', 'net op het moment dat ik dat rapport wilde doorsturen is m'n mail gecrasht', 'ik moet naar een begrafenis, de tandarts, de dokter, het huwelijk van de nicht van mijn beste vriendin…' En weet je wat je baas dan nog het ergste vindt? Dat jij denkt dat hij je gelooft.
  • Uit op zijn job. Je baas spendeert al zijn tijd aan het afschermen van jou tegenover het hogere management. Jij spendeert al je energie aan klagen over dat management. En dan ben je ook nog eens uit op zijn job? Onvergeeflijk!

 

Elke Duprez

 

www.guardian.co.uk

Gepubliceerd in