U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Kinderopvang is een vak

Kinderopvang is een probleem in Vlaanderen. Het vinden van een onthaalmoeder of crèche is iets wat menig prille ouder slapeloze nachten bezorgt. En net dat kan je vlak na een geboorte missen als kiespijn. Als je geluk hebt kan je voor opvang terecht bij je werkgever. Al is dat zeldzaam. Niet verwonderlijk, want er komt heel wat bij kijken.

Kinderopvang op het werk, het is en blijft de droom van heel wat vaders en moeders. Dirk (39), papa van Daan (3) en Maud (1) is er een van: "Het lijkt me fantastisch. 's Morgens samen naar het werk, papa gaat boven werken, kindje blijft spelen met leuke begeleider, en alledrie: kindje, papa én begeleider, zijn gerust omdat de ander dicht in de buurt is. ’s Middags samen boterhammen in het park, papa nadien weer werken, kindje spelen. En 's avond gezellig samen naar huis of nog wat winkelen (je moet je dan toch niet haasten omdat de crèche sluit). Helaas is dit enkel een oplossing voor mensen die dicht bij hun werk wonen. Je wilt het je kinderen toch niet aandoen elke dag mee naar Brussel te moeten pendelen met die NMBS-perikelen van de laatste tijd, of elke morgen mee in de file op de achterbank..."

Investering

We vroegen aan Leen Du Bois, woordvoerder van Kind en Gezin, hoe het agentschap staat tegenover bedrijfscrèches. Leen: "Wij steunen elk initiatief dat kinderopvang mogelijk maakt, maar het moet wel uitgaan van het belang van het kind. Als je ver van je werk woont en urenlang met je kind in de wagen of op het openbaar vervoer zit, dan schiet het zijn doel voorbij."

Hoeveel bedrijven organiseren kinderopvang in België? Leen: "Het exacte aantal kennen we niet, maar het zijn er niet zoveel. Ik denk aan het Belgisch Leger, de universiteit van Brussel en Leuven, Cronos ... Het eerder geringe aantal is niet verwonderlijk. Er komt heel wat bij kijken als je als bedrijf opvang wilt organiseren: veiligheidsvoorschriften, medische kennis, infrastructuur... De meeste bedrijven zijn verbaasd als ze dit horen. Kinderopvang organiseren is een vak. Een leegstaande vergaderzaal hebben volstaat niet."

Laurence Michels van Cronos kan hierover meepraten. Sinds 2002 kunnen de werknemers van dit informaticabedrijf met hun kroost terecht bij de bedrijfscrèche "De drie klavertjes". Laurence: "Het is inderdaad een grote investering, maar eentje die zeker de moeite waard is. De grootste zorg van onze werknemers met kinderen is het welzijn van hun kind. Als je er als werkgever voor kan zorgen dat de kinderen tijdens de werkuren in goede handen zijn, dan komt dit het werk van je personeel alleen maar ten goede."

Alternatief

Zie je als werkgever toch op tegen de investering, dan weet Leen ook enkele alternatieven. "Je kan bijvoorbeeld enkel tijdens de zomermaanden kinderopvang organiseren en hiervoor een beroep doen op de vzw Stekelbees. De schoolgaande kinderen worden dan opgevangen op een locatie in de buurt van het bedrijf, waar een team deskundige kinderbegeleiders zorgt voor een aanbod van activiteiten. Als werkgever draag je bij in de kosten voor huisvesting, vervoer, activiteiten en personeel. De werknemers betalen een dagprijs per deelnemend kind."

 

Elke Duprez

 

www.kindengezin.be

www.landelijkekinderopvang.be

www.cronos.be