U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Bloemen verwelken, schepen vergaan

Gele krokus in de sneeuwHeel wat werknemers spenderen meer tijd met hun collega's dan met hun gezin. Nogal logisch dus dat er op de werkvloer relaties ontstaan. Collegiale relaties, romantische relaties, maar vaak ook vriendschappelijke relaties. Een oeroud cliché beweert nochtans dat je werk en privé gescheiden moet houden. Wat is daarvan aan?

We brengen meer tijd door met onze collega's dan met onze familie en delen met hen stress, ontgoochelingen, harde opdoffers, maar ook gemeenschappelijke doelen en successen. Geen wonder dat vriendschap op de werkvloer welig tiert.

Niettemin blijft het een delicaat iets. Sofie Mertens, licentiate psychologie en senior project manager bij ISW Limits (Instituut voor Stress enWerk) stelt het in Goed Gevoel als volgt: 'Vriendschap op het werk mag geen afbreuk doen aan je professionaliteit. Je bent in de eerste plaats op je werk om te werken, dus is het belangrijk dat je sociale contacten je niet van je werk afhouden. Anderzijds is het ook zo dat medewerkers die steun vinden bij elkaar, meer tevreden en meer geëngageerd zijn in hun werk. Daarnaast kunnen vriendschapsrelaties ook de cohesie binnen een team versterken.'

Energie vreten

Nathalie (40), journaliste, getuigt: 'Vriendschap op het werk is zeker mogelijk, maar het is wel erg belangrijk dat je allebei dezelfde verwachtingen hebt. Hoe vaak wil je met elkaar afspreken na de werkuren, ga je gewoon iets drinken op café of spreek je ook bij elkaar thuis af... Als de een meer wil dan de ander, kan het foutlopen en dat is vervelend als je elkaar elke dag ziet op het werk en met elkaar moet samenwerken.'

Nathalie weet waarover ze spreekt. Ze vertelt: 'Ik heb ooit een vriend gehad waar ik me na verloop van tijd niet meer mee verbonden voelde. Ik voelde niet meer de behoefte om open te zijn en hem in vertrouwen te nemen, en zag er het nut niet meer van in om af te spreken. Als er alleen maar smalltalk overblijft, is het zonde van je tijd. 'k Begon er ook echt tegenop te zien om met hem af te spreken, en dat is fout. Vriendschap moet je energie geven en geen energie vreten. Helaas dacht die vriend er anders over en bleef hij maar contact zoeken. Als hij zag dat ik op het werk was, mailde hij me. Ik kon niet anders dan antwoorden, maar op de duur woog het op me. Uiteindelijk is onze vriendschap toch doodgebloed. Dat voelt nog altijd als een opluchting aan!'

Nog enkele tips

  • Wees voorzichtig met ontboezemingen. Word pas persoonlijk als je zeker weet dat de ander te vertrouwen is. Je wil niet dat je zogenaamde vriend alles wat je hem in vertrouwen vertelde tegen jou gaat gebruiken.
  • Spreek niet te vaak af. Je ziet elkaar al de hele dag op het werk. Als je dan ook nog eens regelmatig na de uren afspreekt wordt het al snel te veel.
  • Bewaak je grenzen. Heb je geen zin om af te spreken, zeg dit dan eerlijk. Weet je van jezelf dat je het moeilijk hebt om zulke dingen toe te geven? Dan hou je beter werk en privé gescheiden.
  • Let op met vriendschap met de andere sekse. Voor je het weet word jij of wordt de ander verliefd. Het klinkt misschien niet geëmancipeerd, maar vaak draait het daar op uit, zelfs anno 2014.
  • Gedraag je op het werk als collega's. Het is niet de bedoeling om tijdens werktijd urenlang te babbelen met elkaar over persoonlijke problemen. Dat helpt je werk niet vooruit en geeft je andere collega's het gevoel dat ze buitenstaanders zijn.
  • Bouw ook een sociaal leven op buiten het werk. Mocht je van werk veranderen, dan heb je toch nog een constante in je leven.

 

Elke Duprez

 

www.goedgevoel.be

www.vacature.com

Gepubliceerd in