U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

De job van Nadine bij Ketnet

De job van Nadine bij Ketnet
© Shutterstock
  • Leeftijd: 35
  • Diploma's: licentiaat communicatiewetenschappen, aanvullende studie cultuurwetenschappen, specialisatie event management
  • Ervaring in deze job: 2 jaar

Na 8 jaar als productie- en regieassistente bij de theaterafdeling van Studio 100, vond Nadine dat het tijd was voor iets anders. Ze had het gevoel dat ze uitgekeken was op haar job. Haar expertise met producties voor kinderen die ze had opgebouwd wou ze niet kwijt. Na wat zoekwerk vond ze wat ze zocht: een vacature bij Ketnet. Ze solliciteerde en mocht aan de slag aan de Reyerslaan. Nadine vertelt: 'Voor mij was dit de logische, volgende stap.'

Externe producties

'Bij Ketnet ben ik verantwoordelijk voor de programma's die niet door VRT gemaakt worden, zoals Helden, Galaxy Park en Klaslokaal Abnormaal. Sommige programma's bestellen we op maat, andere kopen we kant-en-klaar aan bij productiehuizen.

Als we een programma laten maken, spreken we met het productiehuis af welke inhoud, timing en kwaliteit we willen. Ik let erop dat het zich aan die afspraken houdt. Verder help ik met praktische zaken. Het gebeurt bijvoorbeeld dat een programmamaker onze studio's wil gebruiken, een wrapper nodig heeft om een tekst in te spreken of bekende Vlamingen wil in het programma. Ik zoek dan bekende koppen die populair zijn bij kinderen. Sporters doen het altijd goed, en artiesten zoals Regi en Ian Thomas ook.

Veel reeksen en programma's die we aankopen zijn buitenlandse producties. Ik zorg ervoor dat ze gedubd worden in het Nederlands. Hiervoor contacteer ik gespecialiseerde studio's. Zij vertalen de teksten en laten ze inspreken door acteurs.

Samen voor de buis

Als het programma klaar is, organiseer ik de interne communicatie: ik zorg ervoor dat de collega's alle nodige details krijgen, zodat de programma's goed en tijdig aangekondigd kunnen worden door onze persdienst, website en natuurlijk onze wrappers. Best gek om dan op een avond met mijn twee dochtertjes in de zetel te zitten en 'mijn' programma op de buis te zien!

Fluitend naar het werk

Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. De hele dag bezig zijn met kinderprogramma's, is voor mij een droom. Het is ook geen louter bureauwerk: ik ga geregeld langs bij productiehuizen en bezoek ook beurzen en festivals waar nieuwe programma's voorgesteld worden.

Het leukste publiek

Een job met variatie, werken met veel mensen aan verschillende projecten: dat is fijn, maar heeft ook en keerzijde. Stress! Zeker in het najaar, wanneer er erg veel nieuwe programma's de ether in gaan en er weinig tijd overblijft om elk project grondig op te volgen. Die stress vergeet ik snel als ik de reacties van kinderen op onze programma's zie. Kinderen zijn het leukste publiek waar je iets voor kan maken: hun oordeel is altijd oprecht!'

 

Stijn Hüwels
 

    Gepubliceerd in