U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Autisme op de werkvloer

Autisme op de werkvloer
© Shutterstock

Werkgevers zoeken flexibele en communicatieve 'teamplayers'. Dat spreekt voor zich. Maar niet voor de naar schatting 37.000 autisten in Vlaanderen die net met deze vaardigheden worstelen. Zijn ze dan geen aanwinst op de werkvloer? Toch wel! Wie een beetje rekening houdt met hun gevoeligheden, krijgt er veel voor terug.

Hoewel autisme op verschillende manieren en in verschillende gradaties tot uitdrukking komt, vertonen de meeste autisten enkele typische gedragskenmerken die niet bepaald in hun voordeel spelen.

Vaak hebben ze problemen met communicatie omdat ze weinig oogcontact maken, weinig emotie tonen en minder empathisch zijn. Ze interpreteren boodschappen dikwijls te letterlijk, met misverstanden tot gevolg. Bovendien zijn ze sterk gehecht aan vaste gewoonten, en zijn ze erg gevoelig voor prikkels in hun omgeving.

Bruut en kortaf

De jonge webdesigner Annemie (21) zwaait binnenkort af aan Lessius hogeschool. Vorig jaar kreeg ze te horen dat ze autisme heeft, en momenteel volgt ze stage bij VDAB. Ze getuigt.

Annemie: 'Het klopt dat communicatie soms een probleem vormt. Ik krijg bijvoorbeeld dikwijls te horen dat ik bruut en kortaf kan zijn, ook al is dat nooit mijn bedoeling. Naar mijn gevoel communiceer ik gewoon efficiënt. Ik heb het ook regelmatig moeilijk om de beweegredenen van anderen te snappen wanneer ze iets doen zonder logische aanleiding. Dan reageer ik anders dan verwacht, wat niet altijd goed overkomt.'

Ze herkent ook het verknocht zijn aan vaste gewoonten. Annemie: 'Omdat VDAB me geen specifieke structuur heeft opgelegd, heb ik er zelf een ontwikkeld. Zo ga ik elke week op een vaste dag langs bij dezelfde collega om verslag uit te brengen van mijn stage. Ik neem ook elke dag mijn pauzes op hetzelfde moment. En tijdens de lunch maak ik altijd op hetzelfde uur, dezelfde wandeling terwijl ik naar muziek luister. Dan sluit ik me even helemaal af van de buitenwereld en laad mijn batterijen op.'

Ook kwaliteiten!

Gelukkig ondervinden autisten niet alleen nadelen van hun stoornis. Zo staan ze er onder andere om bekend zeer gedreven en betrouwbare medewerkers te zijn, die stipt hun afspraken naleven. Bovendien hebben ze oog voor detail, een sterk analytisch en logisch denkvermogen en -in de juiste omstandigheden- een hoog concentratievermogen, ook bij repetitieve handelingen.

Annemie: 'Wanneer ik werk aan iets dat gerelateerd is aan mijn fascinatie -bij mij is dat webanalytics-, dan werk ik 100% geconcentreerd en met extra precisie. Bovendien zorgt mijn oog voor detail ervoor dat ik dingen zie die anderen niet opmerken.'

Tips

Of Annemie tips heeft voor werkgevers die mensen met autisme willen aanwerven? Annemie: 'Ik denk dat de werkgever de collega's er best van op de hoogte brengt dat de nieuwe werknemer autist is. Hij vertelt er liefst meteen bij hoe de stoornis zich bij die persoon uit, en hoe de omgeving erop kan reageren. Als iedereen ervoor openstaat en de nieuwe collega respecteert zoals hij is, dan komt hij al een heel eind.'

Ook een prikkelarme omgeving en duidelijke afspraken kunnen soelaas brengen voor mensen met autisme. En daar zijn geen grote investeringen voor nodig. Enkele tips:

  • Plaats tussenschotten tussen het bureau van de autist en die van de andere collega's.
  • Laat hem met oortjes werken. Zo kan hij zich beter afsluiten van zijn omgeving.
  • Duid een vertrouwenspersoon aan als aanspreekpunt. Dat maakt het communiceren gemakkelijker.
  • Voorzie duidelijke en correcte feedback om misverstanden te voorkomen.

 

Ingrid Van Wanzeele

 

 

www.passwerk.be

Psychologie Magazine. April 2012. Van stoornis naar karaktertrek.

De Tijd. 3 april. Autisten zijn prima werknemers.

Gepubliceerd in