U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Onderhandelen

appel tussen eierenStel: je baas haalt een interessant project binnen, met een pak nieuwe verantwoordelijkheden als gevolg. Hoe zorg je ervoor dat je betrokken wordt en een deel van de verantwoordelijkheid mag opnemen? Juist, door te onderhandelen. Met deze tips kom je beslagen op het ijs.

Voorbereiden

Wil je je slag thuis halen? Bereid het onderhandelingsgesprek dan grondig voor. Dat doe je zo:

  • Weet waarover er onderhandeld wordt. Zo laat je de kaas niet van je brood eten uit onwetendheid. Ben je voldoende op de hoogte van de inhoud van het nieuwe project? Vraag een duidelijk overzicht aan je baas.
  • Bedenk wanneer en hoe je het gesprek gaat voeren. Hou hierbij rekening met het karakter van je baas. Is hij het best aanspreekbaar voor, of eerder na het weekend? Spring je gewoon even binnen, of maak je eerst een afspraak? Val je meteen met de deur in huis, of schep je eerst een ontspannen sfeer door wat te keuvelen?
  • Bedenk wat je wil bereiken. Welke verantwoordelijkheden wil jij heel graag opnemen, en waarom? En welke liever niet, en waarom? Noteer dit en neem je aantekeningen mee naar de onderhandeling. Zo heb je iets om op terug te vallen als je even het bos door de bomen niet meer ziet.

Rond de tafel

Is je voorbereiding achter de rug? Prima. Dan ben je klaar voor het echte werk: het onderhandelingsgesprek. Enkele tips:

  • Formuleer helder wat je wil. Alleen door duidelijk te communiceren over je wensen, kan je baas er rekening mee houden. Tenzij hij een glazen bol heeft!
  • Ga niet akkoord met het eerste voorstel van je baas. Waarschijnlijk heeft hij al een bepaalde aanpak in gedachten. Strookt die niet -of slechts gedeeltelijk- met jouw wensen, ga dan niet meteen akkoord. Bestudeer zijn voorstel, zoek waar de onderhandelingsruimte zit, en doe een tegenvoorstel waar je achter kan staan.
  • Speel het spel niet persoonlijk, en concentreer je op de inhoud. Geraak je in de loop van het gesprek geïrriteerd? Probeer dat dan niet te uiten en vermijd dat de onderhandelingen uitmonden in een persoonlijke vete.
  • Haal niet het onderste uit de kan. Je zin krijgen is leuk, maar niet ten koste van alles. Je baas blijft je baas, ook na dit gesprek. Laat deze onderhandeling jullie onderlinge verstandhouding niet verzieken.

Zonder wrok

Is de onderhandeling niet verlopen zoals je wil? Koester dan geen wrok, maar creëer een sfeer waarin later opnieuw gesproken kan worden. Het resultaat van deze onderhandeling is immers niet gebeiteld in steen.

 

Ingrid Van Wanzeele

 

Bron: bc.nl/kennisbank

Gepubliceerd in