U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

De job van verzekeringsmakelaar Ellen

blauw varkentje

  • Leeftijd: 31
  • Diploma's: master in handelswetenschappen en general management
  • Ervaring in deze job: 8 jaar

Ellen kreeg de smaak te pakken via haar moeder: zij had een eigen verzekeringskantoor waar Ellen na haar studies aan de slag kon voor een eerste job. Ze maakte er kennis met de verzekeringswereld en leerde er de knepen van het vak. De job lag haar goed, zo goed dat ze na verloop van tijd zaakvoerder werd. 'Ik hou ervan om de eindverantwoordelijkheid te hebben.'

Afwisselend werk

'Verzekeringsmakelaar is een veelzijdige job. Ik zorg ervoor dat mijn kantoor blijft draaien, doe de administratie en maak publiciteit. We adverteren geregeld in lokale bladen en hebben ook een website. Ik steek veel tijd in het up-to-date houden van de site. Internet is voor veel klanten de belangrijkste bron van informatie geworden.

Verder hou ik me bezig met het echte verzekeringswerk. Ik werk offertes uit voor nieuwe en bestaande klanten, beantwoord hun vragen en sta hen bij als er een expert wordt aangesteld bij schadegevallen. Ik zorg ervoor dat ze altijd op de hoogte zijn van wat er beslist wordt en wat dit voor hen betekent.

Ten slotte moet ik op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de sector. Ik volg opleidingen, hou contact met de verzekeringsmaatschappijen en neem deel aan activiteiten van onze beroepsvereniging FVF.

Verandering verzekerd

De verzekeringswereld is voortdurend in verandering. Ik ben nu al zo'n acht jaar actief als verzekeringsmakelaar, en de manier van werken is de voorbije jaren grondig gewijzigd. Zo gebeurt er meer en meer online: van het aanvragen van nummerplaten, het opmaken van verzekeringscontracten, tot het communiceren met klanten… Het gebruik van internet geraakt steeds meer ingeburgerd. Een goede zaak, want het vermindert de administratieve rompslomp.

Gedekte paarden

Het fijne aan dit werk is dat ik veel contact heb met mensen. Als ik bijvoorbeeld een verzekeringspolis afsluit, is het belangrijk dat ik met de klant overleg om zijn wensen en behoeften te ontdekken. Verzekeren is maatwerk: op basis van zijn persoonlijke situatie stel ik een bepaald product voor.

Onlangs kwam er een klant -die paarden heeft- langs voor een familiale verzekering. Dat lijkt een eenvoudig product, maar wat bleek? De ene verzekeringsmaatschappij gaf dekking voor het bezit van twee paarden, de andere verzekerde geen paarden en nog een andere ging tot vijf paarden. De zoektocht naar de juiste verzekeringsoplossing is vaak erg boeiend.

Financiële zorgen

Het geeft me voldoening als ik mensen kan helpen. Zeker als hun toekomst van het ene moment op het andere instort. Bijvoorbeeld als ze erg ziek worden of hun partner verliezen. Emotioneel kan ik weinig herstellen, maar ik kan wel proberen om hun financiële zorgen weg te nemen.

Verzekerde vingers

Speciale gevallen? Die zijn er: een van mijn klanten is pianiste. Zij vroeg me een ongevalsdekking uit te werken voor mocht er iets met haar handen gebeuren. En om in de muzikale sfeer te blijven, vorig jaar heb ik voor het eerst een concert van een internationaal bekende artiest met duizenden toeschouwers verzekerd. Ook al heb je dan alles goed geregeld, de dag zelf hield ik toch mijn hart vast! Gelukkig liep alles perfect.'

 

Is deze job iets voor jou? Check het op verzekeren-ietsvoorjou.be.

Wil je graag als verzekeringsmakelaar aan de slag? Bekijk de vacatures verzekeringsagent in onze databank.

 

Stijn Hüwels
 

Gepubliceerd in