U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Gezocht: financieel talent

Moet je nog een studierichting kiezen? Of wil je je herscholen? Overweeg dan eens een financiële of boekhoudkundige opleiding. Doordat de economie zo goed draait, hebben bedrijven meer financiële en boekhoudkundige medewerkers nodig. Resultaat: een wereldwijde schaarste. Werkgevers zoeken zich suf naar goede kandidaten.

Uit een onderzoek van Robert Half International, een selectie- en rekruteringskantoor voor boekhoudkundige en financiële profielen, blijkt dat werkgevers overal ter wereld problemen hebben om financieel personeel te vinden. Dat gaat van lagere bediendefuncties tot hoge managementfuncties. Bijvoorbeeld: hulpboekhouders, boekhouders, creditmanagers, business analysts, financial analysts, controlers, interne auditors en finance managers.

Resultaten voor België

Het onderzoek vond plaats bij ruim 5.000 bedrijven uit Noord-Amerika, Europa en Asia-Pacific. België was een van de deelnemende landen. De belangrijkste resultaten voor ons land:

  • De helft van de deelnemende bedrijven heeft het moeilijk om geschikt boekhoudkundig en financieel personeel te vinden.
  • Gemiddeld duurt het zes weken om een geschikte kandidaat te vinden voor een bediendefunctie, en negen weken voor een managementfunctie.
  • De bedrijven zijn vooral op zoek naar financiële en boekhoudkundige profielen met ervaring in 'compliance' (= hoe kan je aan bepaalde regelgeving voldoen?) en mensen met een juridische achtergrond.

Waarom is de schaarste zo groot? Katrien Vandenabeele, van Robert Half International, legt uit: "Als je de markt bekijkt, merk je dat er in alle sectoren tekorten zijn. Er wordt overal volk gezocht. Maar in de financiële branche speelt er nog iets extra's: doordat de economie beter draait, verkopen bedrijven meer, en zijn er dus meer mensen nodig om die verkoop op te volgen en te controleren. Sommige ondernemingen hebben het zo moeilijk om mensen te vinden dat ze hun jonge financiële medewerkers te snel promoveren. Die jongeren komen dan in een job terecht die te zwaar is voor hen."

Een schitterende toekomst

Robert Half International blijft niet bij de pakken neerzitten. Het kantoor probeert het imago van financiële en boekhoudkundige opleidingen op te krikken. Katrien: ''De laatste jaren kiezen heel veel studenten voor zachte richtingen als psychologie. Wij willen hier verandering in brengen. Zo geven we presentaties in scholen om de jongeren warm te maken voor richtingen als boekhouden, bedrijfsmanagement en fiscaliteit. We leggen uit welke functies er allemaal bestaan, wat de lonen zijn, de mogelijkheden … Verder geven we interview- en sollicitatietechnieken aan laatstejaarsstudenten economie. Dat is een groot succes. Vroeger startten we pas in april met onze sessies, dit jaar al in oktober. We merken immers dat studenten steeds vroeger aangesproken worden door bedrijven."

Katrien besluit: ''Met een financieel diploma maak je echt wel kans op een schitterende toekomst. Je moet maar eens naar de achtergrond kijken van mensen die het tot CEO schoppen. Ze hebben bijna altijd een financiële achtergrond, en laten hun collega's die uit de marketing of sales komen ver achter zich."

 

Barbara Peirs

 

www.roberthalf.be