U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Bovenstebeste baas

rood hartjesballonJe relatie met je baas bepaalt voor een groot deel hoe jij je voelt op het werk. Kom je goed overeen, dan biedt ook een middelmatige job veel voldoening. Botert het langs geen kanten, dan kan zelfs je droomjob een marteling worden. Het goede nieuws? Een fijne relatie opbouwen met je baas is helemaal niet zo moeilijk.

Een goede relatie opbouwen, doe je vooral door goed te communiceren. We geven zeven tips om de interactie met je baas te verbeteren.

Breng verschillen in perspectief naar boven

Wanneer je het niet eens bent met je baas, heeft dat vaak te maken met het feit dat je over informatie beschikt die hij niet heeft, of omgekeerd. Wanneer jullie een conflict hebben, ga er dan vanuit dat een van beide iets weet dat de ander niet weet, of dat die vanuit een ander perspectief naar de zaak kijkt. Breng dit verschil vervolgens naar boven. Je gaat er niet elk conflict mee oplossen, maar toch wel een heel aantal.

Respecteer je baas z'n communicatievoorkeur

Als jij een geboren e-mailer bent, maar je baas een face-to-face communicator, dan geraak je alleen maar gefrustreerd als je op mail vertrouwt om vragen te stellen en input te krijgen. Let dus op wat voor type communicator je baas is (e-mail, face-to-face, telefoon…) en ook welke momenten van de dag hij toegankelijk is en gedraag je daarnaar. Het is niet makkelijk om je eigen communicatiestijl aan te passen, maar je zal wel sneller de info en input krijgen die je nodig hebt. Bovendien zal je baas je beschouwen als iemand met wie hij makkelijk communiceert.

Doe wat je zegt dat je gaat doen, of geef feedback als dat niet lukt

De meeste managers zijn gefrustreerd door het feit dat hun medewerkers regelmatig hun afspraken niet nakomen. Zeker als het gaat over kleine zaken. Als jouw baas merkt dat hij je niet kan vertrouwen, ga er dan maar van uit dat hij je vaker zal controleren. Wat jij dan zal beschouwen als vervelend micromanagement. Natuurlijk kan het wel eens gebeuren dat je een deadline niet haalt. Maar dan is het gewoon een kwestie van je baas hier tijdig over in te lichten.

Zeur niet achter zijn rug

Iedereen wil wel eens iets ventileren. Maar als je baas ontdekt dat je achter zijn rug over hem of het werk hebt zitten klagen, gaat dit het vertrouwen tussen jullie schaden. Als iets je heel erg dwars zit, praat hier dan over met je baas. Als het niks ernstig is, zeur er dan niet over. Dat is gewoon een kwestie van respect.

Blijf kalm en dramatiseer niet

Elke vorm van frustratie vermijden op het werk, lukt nooit. Maar als je kwaad, beledigd of paniekerig wordt bij het minste, dan ben jij een probleem voor je baas. Weten hoe je je kalmte moet bewaren is een ondergewaardeerde kwaliteit die serieus kan lonen.

Neem het niet persoonlijk

Als je ooit gewerkt hebt met iemand die elke beslissing op de werkvloer persoonlijk neemt, dan weet je hoe verschrikkelijk vermoeiend dit is. Doe je dit niet, dan wordt jouw leven en dat van je omgeving een pak makkelijker en aangenamer.

Geef je baas het voordeel van de twijfel

Er zullen heel wat momenten zijn waarop je je baas z'n bedoelingen negatief kan interpreteren. Stel: je baas geeft een leuke en belangrijke opdracht aan je collega. Dan kan je je miskend en beledigd voelen. Of je kan ervan uitgaan dat je baas een reden heeft om te denken dat die opdracht je collega beter ligt. Of stel: je baas stelt een meeting met jou op het laatste moment uit. Dan kan je dit persoonlijk nemen. Of je kan ervan uitgaan dat er iets is tussengekomen dat terecht een hogere prioriteit had. Kortom: geef je baas het voordeel van de twijfel. Het zal zowel je eigen geluk als je relatie met je baas ten goede komen.

 

Elke Duprez

 

money.usnews.com

Gepubliceerd in