VDAB

Tweedekansonderwijs technicus personen- en lichte bedrijfswagens


Tweedekansonderwijs technicus personen- en lichte bedrijfswagens (160150)

Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddel


Nog geen diploma op zak?
Heb je om de één of andere reden geen diploma secundair onderwijs behaald, dan kan je daar als volwassene via tweedekansonderwijs toch nog aan beginnen. Hierin combineer je een diplomagerichte beroepsopleiding met algemene vorming.

Voor het beroep technicus personen- en lichte bedrijfswagens werd door de VDAB samen met de centra voor volwassenonderwijs een opleidingstraject van één jaar uitgewerkt.

Je voert een beperkt, een periodiek of een onderhoud voor de technische inspectie uit. Je leert een algemene diagnose stellen en een diagnose aan motor en elektrische/elektronische voertuigen. Je voert eenvoudige herstellingen uit en maakt een nieuwe wagen klaar. Je reviseert motoren en leert het uit- en ombouwen van voertuigen.

De algemene vorming bestaat uit:

  • Nederlands;
  • functioneel, alledaags Frans/Engels;
  • wiskunde;
  • wetenschappen;
  • ICT;
  • maatschappij, cultuur, organisatie en samenwerking.

Alle informatie over de plaats waar deze opleiding aangeboden wordt en hoe dit opleidingstraject eruit ziet, vind je terug onder de flap 'Praktisch + Inschrijven'.

Zijn de locaties bij 'praktisch en inschrijven' voor jou niet bereikbaar? Contacteer dan je VDAB-bemiddelaar of stap naar een VDAB-kantoor. Je bemiddelaar bekijkt of hij voor jou een studie kan laten erkennen in een school die voor jou bereikbaar is.
Opgelet: dit is enkel mogelijk als de studie past binnen je traject naar werk en als er een school in jouw buurt is die deze studie aanbiedt.
Hier vind je meer informatie over alle erkende studies.


Om deze opleiding te kunnen volgen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden vind je hier
Contacteer de contactpersoon op de flap 'praktisch + inschrijven' voor meer informatie over de opleiding of over de instapvoorwaarden.