U bent hier

Opdrachten en tips

Opdrachten

Ben je verplicht ingeschreven werkzoekende, dan ontvang je onmiddellijk na je inschrijving 5 opdrachten over zoeken naar geschikte vacatures, solliciteren, zorgen dat werkgevers je cv vinden. Elke werkzoekende met een uitkering krijgt deze opdrachten.

We willen dat je met deze opdrachten aan de slag gaat vóór het eerste gesprek met je bemiddelaar. Zo heeft de bemiddelaar voldoende informatie om vlot in te schatten wat de volgende stap voor jou kan zijn.
Je hebt een deadline van vier weken om je opdrachten uit te voeren. Als je opdracht na drie weken nog openstaat, krijgt je een herinnerings-sms.
Als de deadline nadert of al verstreken is, verandert de kleur (van groen, over oranje naar rood) van de opdracht op je persoonlijke pagina.

Je VDAB-bemiddelaar volgt deze opdrachten op. Eerst via telefonische contacten.
Blijkt tijdens één van deze gesprekken dat een VDAB-bemiddelaar in je regio je beter verder kan helpen?
Dan krijg je een afspraak op een plaats en uur die met jou worden besproken. Je dossier en je opdrachten volgen automatisch. Je begeleiding wordt verdergezet.

Tips

Na de inschrijving kan je aangeven of je ergens onmiddellijk hulp bij nodig hebt.
Zoek je bijvoorbeeld ondersteuning bij het schrijven van een sollicitatiebrief of zoek je een gepaste opleiding rond Nederlands of digitale vaardigheden.
Op basis van jouw behoeften geven we jou tips die je terugvindt op de homepagina. Die helpen je verder om vlot een antwoord te vinden op je vragen.

Je ontvangt na je inschrijving ook 3 informatieve tips.
Deze tips zijn een aanvulling op de automatische opdrachten. Opdrachten en tips vormen samen één logisch geheel.
De tips verwijzen naar ons uitgebreid aanbod van sollicitatie-ondersteuning, het publiceren van het cv via de VDAB-databank en naar andere jobsites.