Succesvolle jobdag voor Pfizer

Op dinsdag 23 mei organiseerden Pfizer Puurs en VDAB een jobdag in de gebouwen van VDAB in Mechelen. Reden voor de jobdag zijn de openstaande vacatures voor procesoperatoren in de productiesite in Puurs-Sint-Amands. Op de jobdag hadden 200 werkzoekenden al een eerste gesprek met de recruiters van Pfizer.

Pfizer is op zoek naar procesoperatoren voor hun productiesite in Puurs-Sint-Amands. Daarom organiseerde het bedrijf samen met VDAB een jobdag in de gebouwen van VDAB in Mechelen. Geïnteresseerden konden zich voor deze jobdag op voorhand inschrijven bij VDAB dat al een eerste screening uitvoerde. 

Uit 300 kandidaten selecteerde VDAB 200 sollicitanten voor een eerste gesprek met de recruiters van Pfizer. Het resultaat van deze jobinterviews wordt de komende dagen geëvalueerd, waarna de succesvolle kandidaten een test op leervermogen afleggen. Hierin moeten de kandidaten slagen om verder te gaan in de selectieprocedure.

Koen Colpaert, woordvoerder Pfizer Puurs: “Vorig jaar hebben we een investering van 1,2 miljard euro aangekondigd, en dat brengt natuurlijk jobs met zich mee. Dit jaar hebben we meer dan 200 openstaande vacatures, en samen met VDAB zoeken we specifiek 50 procesoperatoren. Deze samenwerking met VDAB helpt ons om de spreekwoordelijke ‘rekruteringsvijver’ te vergroten, en nieuwe profielen aan te spreken. We hebben specifiek aandacht voor personen zonder een technische achtergrond of STEM-diploma, maar die wel de juiste mindset en leercapaciteit hebben. Dankzij een intern opleidingstraject leren ze bij ons de basis over pneumatica, sensoren, elektriciteit… waarna ze kunnen doorstromen in de farma-specifieke training.”

Bjorn Cuyt, provinciaal directeur VDAB: “De uitbreiding van de productiesite van Pfizer is fantastisch nieuws, maar plaatst ons voor de uitdaging om samen 50 procesoperatoren te vinden tegen het einde van dit jaar. Pfizer heeft begrepen dat er in elke werkzoekende een witte raaf schuilt en daarom slaan we de handen in elkaar."

Een vraag?

Communicatieverantwoordelijke Antwerpen

Sandra Van Loo

Woordvoerder Pfizer Puurs

Koen Colpaert