JOBSinAalter brengt lokale werkgevers en werkzoekenden samen

Op zaterdag 25 maart organiseren VDAB, Voka en lokaal bestuur Aalter JOBSinAalter, een jobbeurs voor werkgevers in en rond Aalter. Zo’n 30-tal bedrijven staan klaar om kennis te maken met de werkzoekenden uit de regio om iets meer dan 2500 vacatures in te vullen.

De arbeidsmarkt blijft krap, dat voelen ondernemers en werkgevers overal in Vlaanderen. Het aantal vacatures blijft hoog, terwijl het aantal werkzoekenden veel kleiner is. Om de mensen die werk zoeken samen te brengen met de lokale werkgevers, organiseren VDAB, het lokaal bestuur van Aalter en Voka de jobbeurs ‘JOBSinAalter’.

Freddy Van Malderen, provinciaal directeur van VDAB Oost-Vlaanderen: "De samenwerking met het lokaal bestuur en Voka is dé manier waarop VDAB als regisseur van de arbeidsmarkt werkt. De lokale besturen staan het dichtst bij de werkgevers en werkzoekenden in de regio. Zij zijn voor VDAB een onmisbare schakel die niet kan ontbreken. Deze beurs is een mooie vertaling van ons motto ‘Samen sterk voor werk!’”

Herlinde Trenson, schepen van Economie benadrukt het belang van een lokale beurs: “Met om en bij de 2500 openstaande vacatures is Aalter het middelpunt van werkgelegenheid in de regio en dat maakt van de jobbeurs een must-do. Tijdens JOBSinAalter zijn al die vacatures te raadplegen en bovendien kan je er meteen met 30 werkgevers in gesprek gaan, samen goed voor meer dan 300 vacatures. De 30 standhouders op het jobevent komen uit verschillende sectoren: industrie, kmo’s, detailhandel, horeca én, nieuw bij deze editie, de zorgsector. Voor werkgevers is de jobbeurs ook een uitgelezen kans om hun onderneming onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Aalter is en blijft tot slot een dynamisch economisch knooppunt met internationale industrie in volle expansie, bloeiende detailhandel en horeca.”

JOBSinAalter vindt plaats op zaterdag 25 maart van 9 tot 13 uur in het nieuwe gedeelte van vzw Veilige Have, ingang via de Biesemkerkweg 5. Meer info over de jobbeurs en de inschrijvingslink voor werkzoekenden vind je op de website van VDAB.

Een vraag?

Communicatieverantwoordelijke Oost-Vlaanderen

Adel Mouchalleh

Cel Communicatie en coördinatie Aalter

Schepen van economie

Herlinde Trenson