Shaken & proeven met bartenders in opleiding dankzij het Learning for Life-programma

Vandaag toonden de bartenders in opleiding hun indrukwekkende horeca-skills tijdens een interactieve workshop in VDAB Oostende. De workshop, georganiseerd door Diageo, Horeca Forma, Stad Brugge, Economisch huis Oostende en VDAB, bood een unieke gelegenheid om kennis te maken met de bartenderopleiding 'Learning for Life'. Negen werkzoekenden met een passie voor horeca werden zorgvuldig geselecteerd voor deze intensieve opleiding, waar ze de fijne kneepjes van het bartendervak leerden om binnenkort te schitteren in de horecasector.

De keuze om zich in te schrijven voor het programma was divers, en de motivatie van de deelnemers was evenzeer gevarieerd. "Ik droom ervan om ooit mijn eigen bar te openen. Deze opleiding geeft me de kans om aan deze droom te beginnen," deelde Wout, vol toekomstplannen, mee. 

Alexander, een andere cursist, uitte dan weer zijn plezier in het experimenteren met smaken in cocktails. "Het is fijn dat we zoveel dranken mogen uitproberen en testen welke combinaties lekker zijn," merkte hij op. 

Jolien, die aanvankelijk dacht dat de biertraining van de opleiding haar niet zou interesseren omdat ze geen bier lust, was verrast door haar positieve ervaring. "De les over bier beviel me zo goed dat ik graag binnenkort een biermuseum bezoek om er nog meer over te weten te komen," deelde ze enthousiast.

De negen weken durende intensieve, praktijkgerichte opleiding tot bartender van 'Learning for Life' omvatte alle aspecten van het beroep, van verantwoord serveren tot barista-training en communicatievaardigheden. Na afloop van de workshop zullen de cursisten beginnen aan hun stageperiode in lokale bars en restaurants, met als doel een duurzame baan in de horecabranche te vinden.

Bartender
Bartender

 

Een vraag?

Communicatieverantwoordelijke West-Vlaanderen

Johan Vandevyvere