VDAB, Cobot en Stad Waregem organiseren Jobdag Textiel

Op donderdag 23 maart organiseerden VDAB, het sectorale opleidingscentrum voor de textielindustrie Cobot en Stad Waregem een jobdag specifiek voor de textielsector. De jobdag vond plaats in het stadhuis van Waregem. Werkzoekenden met interesse om te werken in de sector konden er rechtstreeks solliciteren bij 8 textielbedrijven.

Ook in de textielsector blijft de vraag naar arbeidskrachten groot. Eind februari telde VDAB 174 openstaande vacatures in deze sector in West-Vlaanderen. Het merendeel van deze vacatures situeren zich in het zuiden van de provincie. Arrondissement Kortrijk en Tielt waren samen goed voor 156 van de 174 openstaande vacatures. 

Daarom organiseerden VDAB, het sectorale opleidingscentrum voor de textielindustrie Cobot en Stad Waregem op donderdag 23 maart een Jobdag Textiel. 300 werkzoekenden met beroepsaspiratie in de textielsector kregen van VDAB een uitnodiging voor de jobbeurs. Via Le Forem werden ook Waalse werkzoekenden van het event op de hoogte gebracht en dit gebeurde via het OCMW ook met niet-beroepsactieve mensen uit de regio. Tenslotte werden ook met ontslag bedreigde werknemers van enkele bedrijven uit de regio geïnformeerd over het jobevent.

Tijdens het event kregen de bezoekers een uitgebreide info over werken in de textielsector en de verschillende job- en opleidingsmogelijkheden. Daarnaast konden ze rechtstreeks solliciteren bij 8 aanwezige textielbedrijven. Deze werkgevers boden een brede waaier aan vacatures aan: polyvalente medewerker, technisch operator, wever, tufter, meestergast, operator extrusie, tapijtafwerker, magazijnier, elektrotechnieker, heftruckbestuurder…

Sebastien Vanwalleghem, VDAB: “Met 8 deelnemende bedrijven hadden we de maximumcapaciteit van ons jobevent bereikt. Voor andere bedrijven die ook interesse hadden om deel te nemen maar die we jammer genoeg geen stand meer konden aanbieden, zullen we aparte acties op het getouw zetten om ook hén te helpen bij het invullen van hun vacatures.”

Jobdag textiel

©VDAB

 

Een vraag?

Communicatieverantwoordelijke West-Vlaanderen

Johan Vandevyvere