Solliciteren

Wat als? Dan dat!

Op zoek naar werk? Actief bezig zijn op sociale media kan helpen, denk maar aan een site zoals LinkedIn. Heb je er al een profiel? Dat is prima, maar daar stopt het niet. Met IFTTT haal je op een handige manier nog meer uit deze professionele netwerksite. Wij zijn alvast fan!

IFTTT staat voor ‘IF This, Then That’. Of: ‘gebeurt dit, doe dan dat’. Het principe is eenvoudig en kosteloos. Je surft naar ifttt.com, je meldt je aan en je kan onmiddellijk aan de slag.

Op de site vind je heel wat kant-en-klare ‘recepten’. Een recept bestaat uit een voorwaarde en een actie. Bijvoorbeeld: verandert een van mijn LinkedIn-contacten van werk, stuur mij dan een verwittiging via mail. Met één klik op de knop, activeer je zo’n recept.

Je krijgt op ifttt.com een overzicht van alle recepten die je voor LinkedIn kan gebruiken, als je in de zoekfunctie ‘LinkedIn’ ingeeft. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. We selecteerden er drie interessante. Probeer ze gerust eens uit:

Recept 1: vacatures van je favoriete bedrijven via mail

Op LinkedIn kan je bedrijven die je interesseren volgen. Bedrijven kunnen op hun beurt vacatures publiceren.

Blijf je graag op de hoogte van nieuwe jobs bij de bedrijven die je volgt, zonder telkens naar LinkedIn te moeten surfen? Met dit recept ontvang je elke week ’s maandags een handig overzicht via mail. Daarin staan de vacatures van je favoriete bedrijven die de afgelopen week op LinkedIn verschenen.

Recept 2: jobsuggesties door LinkedIn in Google-drive

Niet alleen bedrijven die je volgt publiceren interessante vacatures. Mogelijk hebben bedrijven die je nog niet kent jobaanbiedingen die de moeite waard zijn. Die jobs zoekt LinkedIn voor jou uit, op basis van je profiel. Je vindt ze terug als je bovenaan je profiel op de tab ‘vacatures’ klikt.

Wil je een overzicht van deze vacatures zonder telkens naar LinkedIn te moeten surfen? Daar kan IFTTT voor zorgen: dit recept verzamelt de voorgestelde vacatures automatisch in een overzichtelijke Google-spreadsheet. Je ziet de vacaturedatum, de bedrijfsnaam, de functie en de plaats van tewerkstelling. Ook een link naar de vacature ontbreekt niet. Zo merk je in een oogopslag of er een vacature voor jou bij zit. Als je wilt kan je meteen tot actie overgaan.

Recept 3: contacten die van werk veranderen

Onderschat het belang van je contacten niet. Zij kunnen je informeren over interessante vacatures of je introduceren bij potentiële werkgevers. Daarom is het interessant om te weten wie van je contacten waar werkt.

Verandert iemand uit je LinkedIn-netwerk van job? Dan waarschuwt dit recept jou via mail. Zo kan je meteen een felicitatie sturen. Dat houdt je netwerk levendig, en bovendien geeft het je de kans om te informeren naar interessante vacatures.

Maak je al gebruik van IFTTT en ken je andere, interessante recepten? Laat het ons weten!

Ook interessant

Sociale-media-detox

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens. Scroll je doelloos op je telefoon? En word je ongelukkig van het perfecte plaatje op sociale media? Probeer een detox.

Digitaal dieet

Het is vastentijd. Tegenwoordig geven we steeds meer een eigen invulling aan deze periode. Geen alcohol in februari, 40 dagen zonder vlees of wat dacht je van een digitaal dieet?

Een beter LinkedIn-profiel

Op 5 mei wordt LinkedIn 18 jaar. Intussen is de netwerksite populairder dan ooit. Hoe haal je het meeste uit je LinkedIn-profiel?