Recentste artikels

paniekaanval

Help, paniekaanval!

Je moet een presentatie geven en plots voel je het. Paniek. Je hebt het benauwd, begint te zweten en het wordt zwart voor je ogen. Je wil vluchten, maar kan niet weg.

boost je carrière

Boost je carrière

Goed nieuws als je in de privésector werkt: misschien heb je recht op 5 betaalde opleidingsdagen per jaar. Ontdek of je in aanmerking komt en wat dit voor jou betekent.

van job veranderen

Tijd voor een nieuwe job

Uit onderzoek blijkt dat we weinig van werk veranderen. We vinden altijd wel een reden om te blijven. Nochtans negeer je negatieve signalen beter niet. Ilias getuigt: “Ik voelde me een robot.”

elevator pitch

Lift naar succes

Zowat elk sollicitatiegesprek begint met de vraag om jezelf voor te stellen. Makkelijk zat? Toch niet. Voor je het weet verzand je in onnodige details. De oplossing: een elevator pitch.

engeland

Wonen en werken in Engeland

Annelies: “Engeland heeft nog zoveel ongerepte natuur! Er is echt niets fijner dan een lange wandeling in de natuur gevolgd door een pint bier en een maaltijd in een lokale pub.”  

Japan

Steven: pensioen in Japan

In Japan zie je stokoude kromgebogen mannetjes als veiligheidsagent met een vlagje zwaaien en bedienen grijze dames van 80 je. 35% van de 70- tot 75-jarige Japanners werkt nog!

Meest gelezen

1.

Gratis opleiding leerkracht

Julie en Tara droomden ervan om les te geven. Na een loopbaan in de privé, klopten ze aan bij VDAB om zich om te scholen. Julie: “Als juriste kon ik maar een stukje van mezelf tonen.” 

2.

Emotie-eten

Grijp je vaak impulsief naar eten tijdens het werken? Niet omdat je honger hebt, maar als troost, beloning of afleiding? Tips om komaf te maken met emotie-eten. 

3.

Overheid of privé?

Werken bij de overheid of een job in de privésector. Wat is de beste keuze? Eva en Lotte hebben ervaring in beide werelden en geven hun ongezouten mening.

Vrouw met een ster

Meer artikels

dierenarts knelpuntberoep

241 knelpuntberoepen

Wil je een job met een grote kans op werk? Ga voor een knelpuntberoep. Dit jaar staan er 241 beroepen op de knelpuntberoepenlijst. Een van de nieuwkomers is dierenarts.

Over 5 jaar

Over 5 jaar...

"Waar wil je staan over 5 jaar?" De kans is groot dat je deze vraag krijgt tijdens een jobinterview. Hoe antwoord je er best op? Moet je tonen dat je een vat vol ambitie bent, of net niet?

fiets

Bedrijfsfiets

De wegen slibben dicht door enorme files, Moeder Natuur kreunt onder alle uitstoot en veel mensen zitten een hele dag achter hun computer. De oplossing? Een bedrijfsfiets!

fien

Helpende handen

"Wat ons werk uniek maakt? Wij geven kleur aan het leven van anderen.” Dat is de boodschap van persoonlijk assistenten Axel en Heleen. Ze vertellen hoe zij het verschil maken.

barcelona

Wonen en werken in Spanje

Katrien heeft een job bij Toerisme Vlaanderen en woont in Barcelona. "Werken voor m’n thuisland vanuit de stad van m’n dromen, dat is echt 'the best of both worlds.'"

puppy

Guido: hondenleven

Vroeger had ik een Weimaraner pup. Ik werkte toen bij een reclamebureau. Aangezien ik er baasje speelde, besliste ik dat we een bedrijfshond nodig hadden. Spike mocht mee.

Vragen of opmerkingen over onze nieuwsbrief? Mail de redactie.