U bent hier

20 juni Dag van de Schoonmaak. Poetsproblemen? De VDAB-schoonmaakploeg pakt ze aan!

Schoonmaken is een vak apart en de schoonmaak is een grote sector. Daarom biedt de VDAB samen met partners tal van opleidingen aan.

Vandaag trekken 5 ploegen van lesgevers in de schoonmaak met hun cursisten erop uit om een hardnekkig poetsprobleem deskundig op te lossen. Ze gaan naar het opvangcentrum voor kinderen met gedragsproblemen Bethanië in Hasselt, het Sint Elisabethrusthuis in Oostende, Poverello in Brugge, het stadsmagazijn in Antwerpen en het gemeentebestuur in Nazareth . Elke locatie kampt er met een specifieke schoonmaakvraag. “Poetsen is een vak apart. En dat willen we op de Dag van de Schoonmaak laten zien. Zo nemen we bij Bethanië tapijten onder handen die een grondige beurt nodig hebben. In Nazareth ontfermen we ons dan weer over geolied parket”, zegt Lut Bormans, Domeinexpert Schoonmaak van de VDAB.

Via de VDAB-website kon je ook een poetsvraag stellen. Een vlek op je blauwe steen? Een tapijt met een grauwe kleur? Alle vragen werden door onze deskundige lesgevers beantwoord. Want we willen mensen  uit de nood helpen met onze professionele expertise.

Pluim
Tegelijk wil de VDAB een pluim geven aan iedereen die met schoonmaak bezig is. “Deze mensen vormen een belangrijke schakel in het dagelijks functioneren van veel bedrijven en gezinnen. En er komt heel wat meer professionaliteit  kijken bij dit vak dan vaak wordt gedacht. Dat verdient de nodige aandacht.”, aldus Yvan Nolmans, strategisch accountmanager bij de VDAB. “Met  meer dan 20.000 vacatures per jaar in Vlaanderen is de schoonmaaksector ook een sector met veel vacatures waar goed opgeleide medewerkers terecht kunnen.”

Opleiding
De VDAB is er voor heel diverse profielen in de schoonmaaksector.   In 2012 volgden in Vlaanderen 2.500 cursisten een opleiding bij de VDAB en haar partners. Het gaat dan om een waaier aan beroepen: zo is er niet alleen professionele schoonmaak (voor bv kantoren) en particuliere schoonmaak (bv om schoon te maken met dienstencheques), maar er is ook opleiding tot schoonmaakinspecteur en industrieel reiniger. Daarnaast kan je ook heel wat modules over schoonmaak gratis volgen waar en wanneer je wil via onze webopleidingen.

Meer informatie: 

Anneke Ernon
woordvoerder VDAB 
Tel: 02 506 12 34