U bent hier

Onze persberichten in 2014

Vlaanderen telt eind november 229.827 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dit zijn er 4.391 of 1,9% meer dan vorig jaar.
De wedstrijd voor de ‘meest duurzame overheidsdienst’ is dit jaar voor het eerst georganiseerd. Initiatiefnemer is het team Duurzame Ontwikkeling van het Departement ‘Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid’ (DAR). VDAB mocht met de hoofdprijs -een plooifiets- naar huis fietsen.
Vlaanderen telt eind oktober 235.572 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dit zijn er 6.445 of 2,8% meer dan vorig jaar.
VDAB lanceert op 30 oktober over heel Vlaanderen Speedscreening. Dit videochat-systeem biedt werkgevers en werkzoekenden de kans zonder verplaatsing met elkaar kennis te maken.
66% van de Vlaamse KMO’s doet regelmatig een beroep op de diensten van VDAB. Dat blijkt uit een enquête die ondernemersorganisatie NSZ en VDAB afnamen bij 508 ondernemingen.
Op donderdag 23 oktober 2014 organiseren Het Beroepenhuis vzw en VDAB opnieuw een Doedag in VDAB–opleidingscentra in heel Vlaanderen. De instructeurs en cursisten verwelkomen zo'n 1600 kinderen van het zesde leerjaar.
Dinsdagochtend 14 oktober organiseerden Markant vzw en VDAB in het kader van ‘Ondernemer in Zich(t)’ het allereerste Inspiratiecafé voor werkzoekenden: een primeur! Maar liefst 66 werkzoekende vrouwen kregen in Hasselt informatie over startersinitiatieven vanuit werkloosheid in Vlaanderen.
Een paar duizend zaakvoerders en HR-managers zijn de voorbije weken naar de VDAB-website gesurft in het kader van de ‘werkgeverscampagne’ van de arbeidsdienst.
Op 25 september 2014 konden jongeren over heel Vlaanderen bij VDAB terecht voor een speciale actiedag over solliciteren.
Wie wordt de eerste laureaat van de actie ‘uitblinkers gezocht’? Open Bedrijvendag en VDAB hebben op woensdag 24 september de 5 genomineerde uitblinkers bekendgemaakt in het VDAB-competentiecentrum in Wondelgem.
Op 25 september 2014 tussen 10u en 17u organiseert VDAB een Sollicitantendag voor jonge werkzoekenden in heel Vlaanderen. Tijdens deze dag leren jongeren VDAB op een ludieke manier kennen.
VDAB en bpost gaan samenwerken voor rekrutering en opleiding. VDAB helpt zoeken naar geschikte kandidaten voor openstaande vacatures bij het Belgische postbedrijf.
Op woensdag 24 september 2014 organiseert Open Bedrijvendag samen met VDAB een eerste persmoment over de jobactie 'Uitblinkers Gezocht'. Dankzij deze actie kunnen werkzoekenden de job van hun leven en werkgevers de geknipte werknemer vinden.
Op 25 september 2014 tussen 10u en 17u organiseert VDAB een Sollitantendag voor jonge werkzoekenden in heel Vlaanderen. Tijdens deze dag leren jongeren VDAB op een ludieke manier kennen.
Vlaanderen telt eind augustus 248.511 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dit zijn er 7.219 of 3,0% meer dan vorig jaar.
Auteur Nathalie Slosse maakt met het prentenboek "Meneer Poot zoekt werk" werkloosheid begrijpelijk voor kinderen.
"Dat VDAB er enkel is voor laaggeschoolde werkzoekenden, klopt totaal niet. Ook voor vrije beroepen kan VDAB heel wat betekenen. Ons samenwerkingsakkoord zal dit nog verder versterken", zeggen Jan Sap, secretaris-generaal van de Federatie Vrije Beroepen en Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB.
VDAB wint de Klein Duimpje Prijs van de Vlaamse Jeugdraad en dat is niet alles!
Vlaanderen telt eind juli 245.472 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dit zijn er 9.492 of 4,0% meer dan vorig jaar.
Vijf jaar geleden werd de PipeTech Academy opgericht om tegemoet te komen aan de grote vraag naar pijpfitters op de arbeidsmarkt. Deze gezamenlijke aanpak werpt duidelijk vruchten af.
Scoren tijdens het solliciteren? Kom het in de camper proberen.
Vlaanderen telt eind juni 219.576 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dit zijn er 12.580 of 6,1% meer dan vorig jaar.
VDAB (Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding) en de andere Europese publieke tewerkstellingsdiensten hebben een gemeenschappelijke toekomststrategie ontwikkeld gericht op 2020. Deze is te lezen in het boek Building Bridges. De diensten leggen uit hoe zij de werkgelegenheid, economische groei en het sociaal welzijn in Europa willen verbeteren.
Vlaanderen telt eind mei 217.811 niet-werkende werkzoekenden. Dit zijn er 12.320 of 6% meer dan vorig jaar.
Crisis of geen crisis, in Vlaanderen zijn er altijd beroepen waarvoor er moeilijk geschikte kandidaten gevonden worden.
De 73.385 Vlaamse schoolverlaters die in 2012 afzwaaiden, volgden we een jaar lang in hun zoektocht naar een eerste job.
In deze 27ste studie volgen we de schoolverlaters die de school verlieten in 2012 een jaar lang in hun zoektocht naar een eerste job.
Op woensdag 14 mei 2014 werd het gespecialiseerde opleidingscentrum voor de bouw, vzw conform, officieel ingehuldigd.
Uitnodiging voor de voorstelling van het Schoolverlatersrapport 2014. “Werkzoekende schoolverlaters in Vlaanderen: Zet je talenten aan het werk.”
VDAB en UNIZO slaan in de provincie Antwerpen de handen in elkaar om jongeren aan te zetten tot ondernemerschap.
Vlaanderen telt eind april 224.790 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dit zijn er 14.614 of 7,0% meer dan vorig jaar.
Wedstrijd 'Create your digital jobadvisor' beloont drie sterke projecten van IT-studenten.
Vlaanderen telt eind maart 230.703 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dit zijn er 19.002 of 9,0% meer dan vorig jaar.
Vlaanderen telt eind februari 236.168 werkzoekenden. Dit zijn er 20.991 of 9,8% meer dan vorig jaar.
COFEP, de Belgische centrale voor oefenfirma’s, organiseerde op donderdag 20 en vrijdag 21 februari 2014 voor de 15de keer haar jaarlijkse BELFAIR internationale handelsbeurs in het ICC in Gent.
Op donderdag 20 en vrijdag 21 februari 2014 vindt de Belfair internationale handelsbeurs plaats in het ICC in Gent. Dat klinkt niet zo speciaal, maar is het wel.
VDAB en zijn Raad van Bestuur werken misverstanden weg en komen tegemoet aan de behoefte aan duiding over zijn publiek-private samenwerking en de kwaliteit van zijn vacaturebank.
Door mee te stappen in de ‘werken met competenties’-aanpak van VDAB bij het opmaken van vacatures, bereikt de samenwerking VDAB-uitzendsector een nieuw niveau.
Vlaanderen telt eind januari 239.973 werkzoekenden. Dit zijn er 24.782 of 11,5% meer dan vorig jaar.
Op 30 januari trokken de medewerkers van VDAB massaal de straat op om hun dienstverlening voor te stellen aan KMO's en kleine zelfstandigen in Vlaanderen.
Op 30 januari stuurt VDAB met de IBO-dag (Individuele BeroepsOpleiding-dag) een duidelijk signaal naar KMO’s en kleine zelfstandigen: VDAB is er ook voor jullie!
Vlaanderen telt eind december 229.570 werkzoekenden. Op jaarbasis groeit de werkloosheid met 19.543 of 9,3%.