U bent hier

VDAB en Open Bedrijvendag: “Deze werkgevers zijn uitblinkers!”

Wie wordt de eerste laureaat van de actie ‘uitblinkers gezocht’? Open Bedrijvendag en VDAB hebben op woensdag 24 september de 5 genomineerde uitblinkers bekendgemaakt in het VDAB-competentiecentrum in Wondelgem. Deze bedrijven en hun leuke initiatieven wisten de jury te overtuigen:

 

  1. Alsico uit Ronse is een confectiebedrijf dat functionele bedrijfskleding ontwerpt en maakt. Voor Open Bedrijvendag zullen ze enkele van hun 126 werknemers interviewen en laten vertellen waarom ze graag bij Alsico werken en hoelang ze al aan de slag zijn. Uit elk interview worden screenshots genomen, die dan worden afgedrukt en in het bedrijf worden opgehangen, telkens met een quote uit het interview. De medewerkers van de patroonafdeling en de stiksters zullen ook aan het werk zijn, zodat iedereen ziet wat de job inhoudt.
  2. Ethias uit Hasselt is de derde verzekeraar van het land. Op Open Bedrijvendag maak je kennis met het beroep van verzekeraar langs een interactief en informatief wandelparcours vol originele doe-activiteiten. Je kan ook deelnemen aan de Ethi-quiz. Via de quiz maak je kennis met de waarden van het bedrijf en ook met testen die sollicitanten er voorgeschoteld krijgen. De uitblinkers van de quiz maken kans op leuke prijzen!
  3. Imec uit Heverlee is een onderzoeksinstelling waar nanotechnologie en –elektronica wordt ingezet voor ICT, gezondheidszorg en groene energie. Om bezoekers te laten kennismaken met het gloednieuwe gebouw en de nieuwe manier van werken, wordt er een groot Torenspel georganiseerd. Via het spel maken bezoekers kennis met de verschillende onderzoeksdomeinen. Ze kunnen plaatsnemen op de stoel van een ingenieur, onderzoeker, operator of PhD-student en ook een heus cleanroom-pak aantrekken.
  4. Siemens PLM Software uit Heverlee probeert de engineering-uitdagingen van morgen te beheersen via simulaties en geavanceerde testmethoden. Elke demo- of testopstelling krijgt op Open Bedrijvendag een menselijk gezicht. Voor elke beschibare vacature is er een medewerker met dezelfde functie die uitleg zal geven over de inhoud van de job. Ook het Europese rekruteringsteam van Siemens zal paraat staan!
  5. Krinkels uit Londerzeel is een landschapsaannemer voor private en publieke ruimtes zoals tuinen, parken, recreatiemogelijkheden,... De werknemers werken er vaak langs drukke snelwegen, metershoog boven de grond, in de bijtende kou of in het donker. Op Open Bedrijvendag kan elke bezoeker in de voetsporen treden van de werknemers: mee met de hoogtewerker, handelingen met de mini-graver, een parcours afleggen met een kleine tractor, ervaren hoe het is om in uitzonderlijke omstandigheden te werken,… Door deze mini-ervaring weet de bezoeker of een job bij Krinkels iets zou zijn voor hem of haar.

 

Op Open Bedrijvendag (5 oktober) kan je deze bedrijven bezoeken en zelf beoordelen welke actie het meest in het oog springt. En kandidaten kunnen meteen ook solliciteren natuurlijk. Na deskundig beraad zal de winnaar op 6 oktober in de bloemetjes gezet worden door de jury van VDAB en Open Bedrijvendag.

 

Het VDAB-competentiecentrum in Wondelgem is zeker ook een bezoekje waard. Op Open Bedrijvendag kan je kennismaken met de verschillende opleidingen, je ontwerpt je eigen sleutelhanger of maakt een ritje in de vrachtwagensimulator. Adres: VDAB-competentiecentrum Wondelgem, Industrieweg 50, 9032 Wondelgem.

 

Meer info over de actie ‘Uitblinkers gezocht’: http://www.openbedrijvendag.be/uitblinkersgezocht

Meer info over open bedrijvendag: openbedrijvendag.be

Meer info over het vdab aanbod: vdab.be
 

VDAB lasopleiding

Meer informatie: 

Elke De Schryver

Dienst Communicatie VDAB Oost-Vlaanderen

elke.deschryver@vdab.be

0497 45 44 32