U bent hier

VDAB lanceert ‘Tinder voor de arbeidsmarkt’: Speedscreening

UITNODIGING

Demo 30 oktober van 11u00 tot 11u45 
Keizerslaan 11, 1000 Brussel (zaal 404)

 Schrijf je hier in.

 

VDAB lanceert op 30 oktober over heel Vlaanderen Speedscreening. Dit videochat-systeem biedt werkgevers en werkzoekenden de kans zonder verplaatsing met elkaar kennis te maken. In 6 minuten of minder zoeken ze uit of ze bij elkaar passen. Als het klikt kun je verder afspreken. Klikt het niet, dan neem je afscheid en ga je door naar de volgende. Een beetje als bij Tinder dus. Speedscreening helpt werkgevers bij het maken van een preselectie, zoals een motivatiebrief.

Hoe werkt het?

VDAB zorgt voor de voorbereidingen. De dienst nodigt werkgevers en werkzoekenden uit voor een sessie van één uur rond een bepaalde beroepencluster, zoals verkoop, bouw, ICT. Toegang gebeurt via individuele log-ins. Gebruikers hoeven geen software te installeren. Als werkzoekende klik je de bedrijven aan met wie je wil kennismaken en je kiest ook de provincies waar je wil werken. Je krijgt telkens 6 minuten de tijd om via videochat na te gaan of je bij elkaar past. De werkgever vertelt wat zijn vacature precies inhoudt. Het is dan aan de werkzoekende om zijn ‘date’ te overtuigen dat hij de geschikte kandidaat is.

Tijdens dit gesprek kunnen beide partijen ook gegevens intikken en bijvoorbeeld een cv doormailen, zodat er afspraken gemaakt kunnen worden voor een ‘echt’ sollicitatiegesprek. Na 6 minuten word je automatisch doorverbonden met een nieuwe werkgever of werkzoekende.

Voordelen

Het grootste voordeel is zeker de tijdswinst: niemand hoeft zich te verplaatsen en na één keer inloggen kan je met meerdere bedrijven of werkzoekenden in gesprek te gaan. Daarnaast is het een voordeel dat de kennismaking veel persoonlijker is dan via mail of brief: deelnemers kunnen hun lichaamstaal inzetten.

Primeur

Bij de meeste videochatsystemen moet je voor elk individueel contact apart verbinding maken. Een videochatsysteem waarbij je met één keer inloggen meteen in contact komt met verschillende werkgevers of werkzoekenden, is dan ook een primeur!

Snel, any time, anywhere

“Vorig jaar organiseerde VDAB verschillende jongerenpanels en een co-creatie wedstrijd om te achterhalen hoe jongeren het liefst door VDAB geholpen willen worden. Hun antwoord: snel, any time en anywhere. Speedscreening is een van onze antwoorden op hun vraag.”: Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB.

Vlaamse lancering op 30 oktober

Op 30 oktober wordt het aanbod op Vlaams niveau gelanceerd. In alle provincies zullen er die dag bedrijven en werkzoekenden deelnemen. Een 50-tal bedrijven schreven zich al in. Op 30 oktober van 11u00 tot 11u45 voorzien we ook een demonstratie voor geïnteresseerden in Brussel. Nieuwsgierig? Schrijf u in via bovenvermelde link.

Programma

11u00-11u10: introductie door Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB
11u10-11u25: demonstratie van de speedscreening
11u25-11u45: vragen (over het systeem, aan Luc De Backer zaakvoerder van ontwikkelaar Teleportel, aan Fons Leroy...)

Meer informatie: 

Veerle Torrekens, VDAB afdelingshoofd Webdienstverlening a.i.
veerle.torrekens@vdab.be, 02 5061317 of  0475 20 69 75