U bent hier

VDAB is meest duurzame Vlaamse overheidsdienst

De wedstrijd voor de ‘meest duurzame overheidsdienst’ is dit jaar voor het eerst georganiseerd. Initiatiefnemer is het team Duurzame Ontwikkeling van het Departement ‘Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid’ (DAR). 14 Vlaamse overheidsdiensten namen deel. VDAB mocht met de hoofdprijs - een plooifiets- naar huis fietsen.

 

Het team Duurzame Ontwikkeling ondersteunt de verschillende diensten van de Vlaamse overheid in het verduurzamen van hun beleid en hun interne werking. Met deze wedstrijd onderstrepen ze op een positieve manier het belang van duurzaam ondernemen, ook voor overheidsdiensten.

 

De prijsuitreiking vond plaats op 27 november in Gent. Er werd beoordeeld op de brede invulling van duurzaamheid, op de impact van de ingrepen, op de participatie van andere diensten, personeelsleden en externen en op de manier waarop duurzaamheid wordt meegenomen in de visie van de entiteit.

 

Uit het juryverslag: “VDAB kwam als sterkste kandidaat uit de bus, onder andere omdat de dienst duurzaamheid zeer breed invult en continu op zoek gaat op welke manier ze daar nog verder kunnen in gaan. Participatie zit in hun genen, duurzaamheid wordt niet enkel in de werking meegenomen, maar ook steeds meer in de opleidingen die zij voorzien. Ze verrassen ook omdat ze zeer creatief nadenken op welke manier bepaalde knelpunten kunnen aangepakt worden.”

 

Een trotse Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB: “Ik ben bijzonder fier op al mijn medewerkers. Aan deze prijs heeft immers elk van ons zijn steentje bij gedragen. VDAB zet heel overtuigd in op duurzaam ondernemen. We zijn dan ook echt blij dat die aanpak zijn vruchten afwerpt. We hopen te inspireren en hebben zelf ook weer heel wat ideeën opgedaan voor de komende jaren.”

 

Naast de prijs voor ‘de meest duurzame werkplek’ viel ook ‘de entiteit die het meest vooruitgang heeft geboekt’ in de prijzen. Het Steunpunt Vakantieparticipatie was hier de laureaat. Hun prijs is een diversiteitsscan van hun entiteit.

Team Duurzame Ontwikkeling, DAR: Ine Baetens,
ine.baetens@dar.vlaanderen.be, 02 553 54 44

Meer informatie: 

Bartelijne van den Boogert
woordvoerder VDAB
Tel: 0499 54 16 77