U bent hier

VDAB Sollicitatiebootcamp voor jongeren op Werchter!

Tijdens de vakantie denken jongeren vooral aan festivals en zijn blij dat ze afgestudeerd zijn. Straks begint het zware werk: de zoektocht naar een job.
Uit diverse onderzoeken blijkt dat de klantentevredenheid over de dienstverlening van VDAB bij jongeren vrij laag is. Ze kennen VDAB vooral voor de inschrijving als werkzoekende.
Maar jongeren kunnen voor veel meer terecht bij VDAB. We zijn een behulpzame, betrouwbare en wendbare organisatie waar iedereen terecht kan op ieder moment van je loopbaan. Ook als jongere. Daarom moet de VDAB zijn aanbod voor de jongeren beter bekend maken.
 
Donderdag 3 en vrijdag 4 juni staat VDAB met een sollicitatiebootcamp camper op Werchter! Daarna volgen nog heel wat festivals, waaronder de Gentse feesten…
Vanaf juni trekt VDAB met een ‘sollicitatie bootcamp’ camper door heel Vlaanderen. Op zo’n 75 events kunnen jongeren op een ludieke manier kennis maken met het aanbod van VDAB. Dit kan een campus van een school zijn, een festival, beurs, markt, jobevent,…
Eenmaal plaatsgenomen in de camper, stelt een Big Brother-stem de jongere(n) vragen rond hun sollicitatie-ervaring. Deze gesprekken worden opgenomen en de leukste fragmenten kun je bekijken en delen via vdab.be/jongeren.
 
Jongeren aan het werk helpen en de jeugdwerkloosheid bestrijden staat hoog op de agenda van VDAB. Naast de bestaande VDAB dienstverlening voor schoolverlaters en jonge werkzoekenden willen we extra inzetten om jongeren zoveel mogelijk te ondersteunen in hun zoektocht naar werk.
 
Waarom doen we het?
De naambekendheid en imago van VDAB is prioriteit. Slechts 46% van de laatstejaarstudenten kent de VDAB.
Vaak is het enige dat jongeren over VDAB weten, dat ze zich bij VDAB 'moeten' komen inschrijven. Die verplichting willen we vanuit een klantvriendelijke opstelling toelichten: 'what's in it for you?'. Tijdig inschrijven is belangrijk om indien nodig na je beroepsinschakelingstijd ook recht te hebben op een uitkering. Bovendien hebben we ook nog méér te bieden! We hebben handige tools, gratis apps, gratis webcursussen, opleidingen, een goed gevulde vacaturedatabank. In al onze communicatie met jongeren zijn er 3 doelstellingen: naambekendheid vergroten, verplichting verduidelijken en leuke, handige extra’s tonen.
 
Eerstvolgende data:

  • 3-4 juli: Werchter
  • 18-17 juli: Woosha strandfestival in Oostende
  • 20-27 juli: Gentse feesten
  • 1-3 augustus: Dranouter festival

 
Meer info en een regelmatige aanvulling van onze camperstandplaatsen vind je op vdab.be/jongeren
 

Meer informatie: 

Gert De Buck of Lien Leroy: 0478 77 61 49