U bent hier

VDAB: "Werkgevers toch niet zo stoer?"

Een paar duizend zaakvoerders en HR-managers zijn de voorbije weken naar de VDAB-website gesurft in het kader van de ‘werkgeverscampagne’ van de arbeidsdienst. Maar slechts een 50-tal vuurden hun vragen ook af tijdens een chatsessie met VDAB. Zij die VDAB durfden uit te dagen kregen onmiddellijk een oplossing op maat of werden persoonlijk verder geholpen door een regionale VDAB accountmanager. De chatsessies lopen nog tot en met 17 oktober, het is dus niet te laat! 

Meest gestelde vraag

Al chattend vragen werkgevers vooral hulp bij het vinden van geschikte kandidaten. Een eerste logische stap is de publicatie van hun vacature via de VDAB-website. Dit kunnen werkgevers perfect zelf doen via de VDAB website of in een telefonisch contact met de VDAB-Servicelijn (0800 30 700). Kandidaten die matchen met de vacature, ontvangen deze automatisch via een mail of brief van VDAB. In overleg met de werkgever gaat VDAB voor moeilijk invulbare vacatures graag nog enkele stappen verder en worden er bijvoorbeeld pre-screenings en jobdagen georganiseerd. Zo ontmoet de werkgever in één keer een hele groep gemotiveerde kandidaten.
 
Kandidaten zelf opleiden
 
Bij knelpuntvacatures zijn er zelden kandidaten met de juiste ervaring voor handen. Veel werkgevers informeren tijdens de chatsessies dan ook naar manieren om zelf de geschikte kandidaat op te leiden. VDAB heeft alles in huis om kandidaten de specifieke kennis en ervaring te laten verwerven die het bedrijf nodig heeft. Via IBO of werkplekleren worden cursisten op de werkvloer van hun toekomstige werkgever klaargestoomd voor de job die ze effectief zullen uitoefenen.
 
Ben je als werkgever benieuwd naar wat VDAB voor jou kan doen? Stel dan tot en met 17 oktober al je vragen tijdens de chatsessies op werkgevers.vdab.be/chat of neem contact op met een regionale accountmanager via vdab.be/hraanbod.

Meer info over het publiceren van vacatures: werkgevers.vdab.be/werkgevers

Meer info over IBO en werkplekleren: werkgevers.vdab.be/hraanbod/leren.shtml

Meer informatie: 

Bartelijne van den Boogert
woordvoerder VDAB
Tel: 0499 54 16 77