U bent hier

Actiris en VDAB ondertekenen een samenwerkingsakkoord voor begeleiding Brusselse werkzoekenden

Om de kansen op werk te verhogen voor de Brusselaars zullen Actiris en de VDAB op woensdag 1 juli een belangrijk samenwerkingsakkoord ondertekenen waardoor de Brusselaars een opleiding kunnen volgen bij de VDAB Brussel en tegelijkertijd terecht kunnen voor een begeleiding naar werk. Actiris mandateert zo voor het eerst de VDAB om werkzoekenden in opleiding ook naar een job te begeleiden.

In Brussel blijft de vraag naar tweetalige profielen constant stijgen. En er zijn nog te weinig Brusselaars die gaan werken in het Vlaamse Gewest.

De doelstelling van dit nieuwe akkoord bestaat er niet enkel in om de taalkennis van de Brusselaars te verbeteren maar ook om de interregionale mobiliteit tussen de Gewesten te bevorderen.

De pers wordt uitgenodigd om de ondertekening van dit akkoord bij te wonen, in aanwezigheid van de Brusselse Minister van Tewerkstelling Didier Gosuin, de Vlaamse Minister van Werk Philippe Muyters, de directeur-generaal van Actiris Grégor Chapelle en de gedelegeerd bestuurder van de VDAB Fons Leroy.

Wanneer:
Woensdag 1 juli 2015 om 16u30

Locatie:
Bip, huis van het gewest
Koningsplein 2-4
1000 Brussel

Meer informatie: 

Pauline Lorbat – Woordvoerder Didier Gosuin  
0485 89 47 45 – plorbat@gov.brussels 

Thomas Pollet – Woordvoerder Philippe Muyters
0474 69 56 08 – thomas.pollet@vlaanderen.be 

Sarah Thomas – Woordvoerder Actiris
0491 86 59 46 – sthomas@actiris.be

Shaireen Aftab – Woordvoerder VDAB  
0486 95 14 49 – shaireen.aftab@vdab.be