U bent hier

Begeleidingen van VDAB en partners

Bij VDAB zorgen we ervoor dat mensen en werk samengebracht worden. De regering heeft gekozen voor een beleid dat VDAB dit niet alleen doet maar samen met partners. 
 
In tijden van een hoge werkloosheid moeten er immers op korte tijd meer werkzoekenden begeleid worden naar een job. Hiervoor doet de VDAB onder andere beroep op haar partners. 
Anderzijds biedt VDAB een begeleiding aan op maat van de werkzoekende waarvoor vaak nood is aan specifieke expertise van gespecialiseerde partners. 
 
Zo zijn er bijvoorbeeld de 'Wij'-trajecten - werk inlevingstrajecten voor jongeren - die aan ongekwalificeerde jongeren van 18 tot 25 jaar een sterke oriëntering en begeleiding bieden. 
Dit met duurzaam werk of de opstart van een kwalificerende opleiding (beroepsopleiding of onderwijs) als doel.
 

Werkzoekende vindt werk

Jaarlijks begeleiden we bij VDAB - samen met onze partners - meer dan honderdduizend werkzoekenden. 2/3de van de begeleidingen doen we in eigen beheer, 1/3de gebeurt door een partnerorganisatie.
De kansen op succes hangen uiteraard af van verschillende factoren zoals welk soort jobs zijn er beschikbaar? Wat zijn de verwachtingen van de werkzoekenden? Wat zijn de profielen van de werkzoekenden?
De resultaten naar uitstroom van werk zijn 70%, maar uiteraard streven we naar 100%. 
 
De uitstroomresultaten variëren uiteraard ook naargelang de doelgroep. Zo liggen de resultaten in de WIJ-trajecten waarbij ongekwalificeerde jongeren begeleid worden iets lager: 60%. 
De overige 40% van de jongeren worden niet losgelaten, door de trajecten komen ze er versterkt uit maar hebben ze verdere begeleiding nodig om klaar te zijn voor de arbeidsmarkt.
 

Kwaliteitsvol begeleiden

Het samenbrengen van mensen en werk is geen geautomatiseerd proces. We werken er aan om de kwaliteit van onze begeleiding continue te optimaliseren. Daarom volgen we alle acties op en monitoren we ze nauwgezet. 
We volgen eventuele klachten op via ons klachtenmanagement en ze worden tot op het niveau van de Raad van Bestuur besproken. Voor elke klacht die we krijgen, proberen we een oplossing te vinden. Want elke klacht, is er één teveel!
 

Iets te melden? Geef het ons zeker mee!

Wil je graag nog wat meer info? Laat het ons zeker weten via info@vdab.be. Onze medewerkers zoeken samen met jou naar een oplossing.
 

Ook interessant

Wil je graag wat meer cijfergegevens? Bekijk onze infographics over: