U bent hier

Ervaring werkt!

Ervaring werkt!
VDAB, VRT, VOKA, Unizo en Adecco
helpen jongeren aan eerste werkervaring

'Sorry, we kozen iemand met meer ervaring...' Voor elke solliciterende jongere klinkt dit al te bekend in de oren. Maar hoe doe je die eerste werkervaring op als je nooit de kans krijgt om jezelf een eerste keer te bewijzen?

Op 29 januari gaan VDAB-medewerkers over heel Vlaanderen langs in allerlei bedrijven waar jongeren een stage doen. Ze doen dat niet alleen: ze nemen elk een tweetal werkzoekende jongeren mee voor een kennismaking. Zo krijgen deze werkzoekenden een voorsmaakje van de werkvloer. Ze kunnen ervaringen uitwisselen met andere jongeren die  op dat moment een stage of opleiding volgen in een bedrijf. En kunnen informatie en inspiratie opdoen over hoe zij hun gebrek aan ervaring het best aanpakken. Wantervaring werkt!

Deze VDAB 'Ik wil ervaring'-dag is meteen de start van de 'Ervaring Werkt' campagnedie loopt van 29 januari tot en met 31 maart 2015VDAB, VRT, VOKA, Unizo en Adecco willen de vicieuze 'gebrek aan ervaring'-cirkel namelijk samen doorbreken. Twee maanden lang zullen de partners op verschillende manieren zo veel mogelijk jongeren en bedrijven informeren over de mogelijkhden om te leren op de werkvloer.

De partners leggen u graag uit waarom en hoe ze zullen deelnemen:

29 januari 2015
13u30 - 15u15

VDAB
Keizerslaan 11 - 1000 Brussel
4de verdieping - zaal 404

Minister van Werk Philippe Muyters
VDAB - Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder
VRT - Leo Hellemans, CEO
VOKA - Niko Demeester, secretaris generaal
UNIZO - Jan Sap, secretaris generaal
Adecco - Nico Reeskens, CEO

Gedurende de hele dag kunt u ook de deelnemende bedrijven aan de 'Ik wil Ervaring'-dag bezoeken om een stagiair, werkzoekende, VDAB-consulent en werkgever te interviewen. Voor een overzicht van de deelnemende bedrijven kunt u contact opnemen met Bartelijne Van den Boogert.

Meer informatie: 

www.ervaringwerkt.be

Bartelijne van den Boogert
woordvoerder VDAB
Tel: 0499 54 16 77