U bent hier

Ervaring Werkt? Absoluut! Ontmoet de ondernemers van morgen op Belfair 2015

Op donderdag 26 en vrijdag 27 februari 2015 vindt de Belfair internationale handelsbeurs voor oefenfirma’s plaats in het ICC in Gent. De deelnemende bedrijven zijn allemaal oefenfirma’s gerund door leerlingen, studenten en VDAB-cursisten. Dit jaarlijkse evenement georganiseerd door COFEP, de Belgische centrale voor oefenfirma’s, brengt ook dit jaar weer een 200-tal scholen en opleidingscentra uit Vlaanderen en Wallonië; maar ook uit Amerika, Spanje, Bulgarije, Oostenrijk, Nederland en Roemenië naar Gent.

 Tijdens deze tweedaagse zullen meer dan 3.000 bedrijfs- en ondernemerstalenten uit binnen- en buitenland bij elkaar virtueel aan- en verkopen. Het ‘alsof’ assortiment is ruim en gevarieerd: van elektronica en kleding, over reizen en fitnesstoestellen tot dranken en voeding. Zo verkoopt het virtuele koekjesbedrijf Crumblies het assortiment van hun peterbedrijf Lotus.

  Na het succes van vorig jaar is er ook dit jaar de ‘elevator pitch’-wedstrijd! Deelnemers krijgen 1 minuut de tijd om te vertellen wie ze zijn en waar ze goed in zijn. In de tijd van een ritje met de lift moet je jezelf dus op een onvergetelijke manier proberen te ‘verkopen’. Naast die wedstrijd zullen er ook prijzen uitgereikt worden op basis van de beoordelingen van ‘mystery shoppers’. Vorig jaar bestond de jury uit HR-verantwoordelijken van Carrefour en Colruyt Group. Dit jaar versterken Zeb en Adecco het jury-team. Nieuw in 2015 is ook de talentcorner en de promotiecorner waar bedrijven de ‘high potentials’ die ze spotten, kunnen uitnodigen voor een kennismakingsbabbel.

Ondernemende talenten doen hier 2 dagen volop ervaring op en bouwen aan hun toekomst!

We nodigen u graag uit om de ondernemers van morgen te ontmoeten:

* Donderdag 26 en vrijdag 27 februari 2015 van 9u30 tot 15u
* International Convention Centre in Gent (www.iccghent.com)
* Meer info: www.cofep.be

 

Meer informatie: 

Karin Grillet, coördinator COFEP-VDAB

karin.grillet@cofep.be, +32 499 94 88 34