U bent hier

Ervaring werkt! Ook bij VDAB!

Op vrijdag 13 maart kunnen jonge werkzoekenden 1 dag werkervaring opdoen bij VDAB.

 De campagne ‘Ervaring werkt’ loopt op volle toeren. Met dit initiatief wil VDAB i.s.m. Unizo, Voka, VRT en Adecco zoveel mogelijk jongeren de juiste ervaring laten opdoen en de vicieuze ‘gebrek aan ervaring’-cirkel doorbreken.
Goede reacties op onze eigen 'Ik wil ervaring'-dag en de Grootste Arbeidsdag van VRT en VOKA. Veertien dagen het Grootste Arbeidsbureau samen met MNM. 724 gelabelde ervaringspartners met een ambitie van duizenden binnenkort.
 
Ik wil ervaring-dag bij VDAB
Maar, er zit nog muziek in onze campagne! Vrijdag 13 maart zetten we, in navolging van VRT en VOKA, de deuren van onze eigen VDAB-kantoren open en geven we onze eigen ervaring door aan een 100-tal werkzoekenden. Want wij zijn dè partner voor jonge werkzoekenden om hen inspiratie te laten opdoen over hoe je een gebrek aan ervaring het best aanpakt.
 
Op die dag kunnen jongeren terecht om hun eerste werkervaring op te doen in verschillende jobs, van onthaalbediende, bemiddelaar, e-coach tot zelfs instructeur! Hoe pakken we het milieubeleid aan? Hoe zit het met MVO binnen VDAB? Kortom, ook het gevoerde beleid binnen de organisatie komt aan bod.
 
De juiste competenties
Deze ‘Ik wil ervaring-dag’ is niet zomaar een stagedag. De VDAB bemiddelaars zorgden voor de juiste match tussen werkzoekenden en de stageplaatsen. Zo kunnen de werkzoekenden hun cv aanvullen met een eerste werkervaring en hun competenties vervolledigen. Het is de bedoeling dat de jonge werkzoekenden de opgedane ervaring leren vertalen in echte werkcompetenties. Zo kunnen ze uitpakken met hun sterke punten tijdens een volgende sollicitatie bij een toekomstige werkgever. En hebben ze meteen een streepje voor.
 
Gelabelde Ervaringspartners
De campagne ‘Ervaring werkt’ wil ook zoveel mogelijk bedrijven verenigen om samen jonge werkzoekenden de kans te geven om een eerste werkervaring op te doen. Dan krijgen zij het label ‘Ervaring Werkt’ die ze als geëngageerde organisatie in al hun communicatie op hun site of social media kunnen meenemen
En dat gaan we de komende weken doen. Ondertussen geloven al ruim 725 bedrijven in ‘Ervaring werkt’.
Via www.ervaringwerkt.be kunnen bedrijven en organisaties zich registreren als partner.

Meer informatie: 

Meer informatie? Een overzicht van onze stageplaatsen?
Agnes Hendrickx, communicatie
Gsm: 0479/716.136