U bent hier

Paul Danneels Europees CIO van het jaar

Paul Danneels, de CIO (Chief Information Manager) van VDAB, is Europees CIO van het jaar in de categorie publieke sector. Het is al de vijfde keer dat netwerkorganisatie Cionet Europese CIO's in de bloemetjes zet.
 

Een comité van experts onder leiding van Cionet en Cegeka selecteerde drieëntwintig kandidaten uit negen Europese landen. De professionele jury hield rekening met de mate waarin de CIO's hun IT-strategie bijstellen om tegemoet te komen aan de noden van hun organisatie. Ze keken ook of prioriteiten op een efficiënte manier beheerd worden. De drie winnaars werden geselecteerd op basis van hun eigen verwezenlijkingen en die van hun team.

Voor de publieke sector was er uiteindelijk een ex aequo. Paul Danneels (VDAB) en Piera Fasoli (van de Italiaanse Gruppo Hera) behaalden evenveel stemmen. Bij de middelgrote bedrijven is het CIO Jean-Luc Martino van Banque Raiffeisen (Luxemburg) die gelauwerd wordt, en in de categorie van de grote bedrijven gaat CIO Mattias Ulbrich van Audi met de eer lopen.

Paul Danneels en zijn team scoorden met hun 'agile' aanpak van projecten, matching op basis van competenties en de focus op innovatie door outside-in te werken.

Meer informatie: 

Bartelijne van den Boogert
woordvoerder VDAB
Tel: 0499 54 16 77