U bent hier

#WORK: game helpt jongeren kortste weg naar arbeidsmarkt vinden

[ew32] ontwikkelde een interactieve citygame rond de uitdagingen op de arbeidsmarkt voor jongeren van 16 tot 25 jaar. Het spel is laagdrempelig. Leren gebeurt informeel en is heel concreet. #WORK is een unieke game die middenveld, onderwijs en werkgevers verbindt. Het spel wordt voor de eerste maal in Antwerpen gespeeld op 19, 20 januari en op 27, 29 en 30 januari 2015 in Gent.

Het is vandaag geen eenvoudige opdracht voor jongeren om een geschikte job te vinden. Voor werkgevers is het evenmin evident om de geschikte kandidaat te vinden voor een vacature. Er is nood aan een betere afstemming tussen beiden. Met de innovatieve tool #WORK worden lokale samenwerkingsverbanden tot stand gebracht en wordt er een winwin-situatie gecreëerd voor jongere en werkgever.

#WORK: de game
Tijdens de game worden jongeren uitgedaagd om zo snel en effectief mogelijk een geschikte job te vinden voor hun fictieve personage. Ze krijgen hiervoor twee uur tijd en moeten hun traject met behulp van digitale communicatietechnologie (tablet, smartphone) uitstippelen. Bij verschillende lokale diensten - van een uitzendkantoor tot VDAB - moeten ze opdrachten uitvoeren. Deze opdrachten sluiten nauw aan bij de werking van de dienst en het sollicitatietraject. Jongeren spelen zo een levensechte game waarbij ze op een informele manier informatie opdoen.

#WORK: de filosofie
De Serious Urban Game #WORK werd participatief ontwikkeld met 120 leerlingen uit het deeltijds beroepsonderwijs in Gent en Antwerpen. In Learning- en GameLabs werd de inhoud van de game afgebakend en werden de verschillende spelelementen gecreëerd.

Deze game in actie zien?

  • Dinsdag 20 januari 2015 om 9u
  • Antwerpen 2018, VDAB, Somersstraat 22, lokaal 102 op het eerste verdiep.
  • We ontvangen de leerlingen die het spel komen spelen. Journalisten kunnen hier aansluiten.
Of
  • Dinsdag 27 januari 2015 om 9u
  • Gent, Kunstencentrum, Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent, zaal Foyer
  • We ontvangen de leerlingen die het spel komen spelen. Journalisten kunnen hier aansluiten.

  
Het project werd gerealiseerd met partner VDAB in het kader van een ESF-project.

Meer informatie: 

Voor meer informatie over het spel en eventueel een demonstratie
Lieve Achten, directeur [ew32]
lieve@ew32.be 
0486 514413
 
Voor VDAB
Bartelijne van den Boogert, woordvoerder VDAB
bartelijne.vandenboogert@vdab.be
02 506 12 34    0499 54 16 77