U bent hier

Jo De Cock wordt de nieuwe provinciaal directeur van VDAB Limburg

Voorbije zomer werd er naar aanleiding van de wijzigingen in het managementteam van VDAB Limburg beslist om op zoek te gaan naar een nieuwe provinciaal directeur. De provincie Limburg heeft een sterke VDAB nodig die de vele uitdagingen van de regio op een structurele manier en in samenwerking met de partners en stakeholders aanpakt. Zo zijn de strategische SALK-projecten cruciaal voor Limburg. 

In de tussenperiode werd Frank Vols als directeur ad interim aangesteld. Frank willen we bedanken voor zijn inzet en toewijding tijdens deze overgangsperiode. Als ad interim-directeur had hij voornamelijk de opdracht om als veranderingsmanager op te treden. Deze opdracht zal hij in de juni 2016 beëindigen waarna hij op zoek zal gaan naar een andere professionele uitdaging.

De selectieprocedure voor de directiefunctie van VDAB Limburg is afgerond en de kogel is door de kerk: op 1 maart 2016 start Jo De Cock als provinciaal directeur van VDAB Limburg.

Fons Leroy: ‘Ik ben verheugd om Jo te mogen verwelkomen in ons team. VDAB Limburg wordt versterkt met iemand die een brede ervaring heeft binnen de bedrijfswereld en vanuit een mensgericht perspectief de uitdagingen van Limburg kan aanpakken. Met veel vertrouwen kijk ik naar onze samenwerking in de toekomst.’ 

Jo heeft haar opleiding als juriste genoten aan de KULeuven waar ze zich specialiseerde in arbeidsrecht. Ze startte haar carrière aan de KUL maar maakte al snel de overstap naar de bedrijfswereld. Daar werkte ze eerst als juriste en HR-medewerker en nam achtereenvolgens directiefuncties waar in enkele grote bedrijven zoals Philips, Black & Decker Benelux en Toyota Motor Europe. Tot voor kort was ze directeur Personeel & Organisatie voor het Imeldaziekenhuis en het Woonzorgcentrum Den Olm in Bonheiden. 

Jo De Cock: ‘Met veel enthousiasme neem ik deze functie op. Het aansturen van een organisatie, het samenwerken met mensen en de kans om inhoudelijk bezig te zijn met complexe maatschappelijke vraagstukken: dat is een mooie combinatie. Er liggen vele uitdagingen en kansen in Limburg. VDAB Limburg wil het grijpen van deze kansen ten volle mee ondersteunen en stimuleren en daar wil ik graag toe bijdragen.

Meer informatie: 

Shaireen Aftab
woordvoerder VDAB
Tel: 02 506 12 34
Gsm: 0486 95 14 49