U bent hier

Onze persberichten in 2017

GrensInfoPunten helpen grensarbeiders over Vlaams-Nederlandse grens
Eind november telt Vlaanderen 202.543 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 14.195 of 6,5% minder dan vorig jaar.
Op 4 december vieren we het oprichten van de verschillende GrensInfoPunten aan beide zijden van de grens in de provincies Noord-Brabant en Antwerpen.
Vorige week donderdag lanceerde VDAB in het kader van de European Employers’ Day haar campagne ‘De eerste keer met VDAB’. Alle VDAB’ers hadden 1 missie: werkgevers ervan overtuigen werkzoekenden een kans te geven.
VDAB plant op 26 november in elke Vlaamse provincie een bos van 1 hectare aan in Ninove, Zedelgem, Hasselt, Balen en Steenokkerzeel.
In kader van de European Employer’s Day lanceert VDAB vandaag haar campagne ‘De eerste keer samen met VDAB’. Alle VDAB’ers gaan de straat op met 1 missie: Werkgevers ervan overtuigen werkzoekenden een kans te geven.
Eind oktober telt Vlaanderen 209.253 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 11.667 of 5,3% minder dan vorig jaar. De dalende trend startte in augustus 2015.
Op donderdag 26 oktober 2017 slaan Het Beroepenhuis vzw en VDAB opnieuw de handen in elkaar voor een doedag op verschillende locaties in heel Vlaanderen.
Nu in één handige tool van VDAB, met nu nog meer concrete en betrouwbare informatie over onze Vlaamse schoolverlaters en hun match met de vraag op de arbeidsmarkt.
Eind september telt Vlaanderen 217.310 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 12.417 of 5,4% minder dan vorig jaar.
Netwerkevents door en voor 55-plussers
Netwerkevents door en voor 55-plussers.
Negen langdurig werkzoekende ingenieurs beginnen binnenkort aan een innovatiestage in een Vlaams bedrijf.
Komend academiejaar starten een aantal langdurig werkloze ingenieurs een bijscholingstraject in combinatie met een stage in een bedrijf. VDAB en de Vlaamse universiteiten, met steun van Vlaams minister Muyters, hopen hen daarmee weer aan het werk te krijgen.
Eind augustus telt Vlaanderen 227.882 niet-werkende werkzoekenden. Dat zijn er 13.740 of 5,7% minder dan vorig jaar.
Tinne Lommelen wordt Provinciaal Directeur VDAB Limburg ad interim.
Eind juli telt Vlaanderen 225.044 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 13.049 of 5,5% minder dan vorig jaar.
Eind juni telt Vlaanderen 201.031 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 13.689 of 6,4% minder dan vorig jaar.
Zes teams van jonge werkzoekenden (-26 jaar) stelden vandaag met trots hun zelfgebouwde elektrische racewagen voor op de Evodays.
Op vrijdag 30 juni 2017 racen de 6 teams van werkzoekende jongeren tegen elkaar en stellen ze hun zelfgebouwde elektrische racewagen voor.
176 vacatures in textiel sector staan vandaag open waar expliciet gevraagd wordt naar professionele bachelor textieltechnologie.
Naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag zetten Vlaams Minister van Werk Philippe Muyters en gedelegeerd bestuurder VDAB, Fons Leroy een nieuwe technische taalarme screening in de kijker voor anderstalige werkzoekenden met een migratieachtergrond.
In het kader van de 'Dag van de Schoonmaak' willen VDAB en AZ Maria Middelares hun pilootproject in de kijker zetten.
Naar aanleiding van de Wereldvluchtelingendag zetten Vlaams Minister van Werk Philippe Muyters samen met Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB, een nieuwe technische taalarme screening in de kijker voor anderstalige werkzoekenden met een migratieachtergrond.
Eind mei telt Vlaanderen 201.762 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 11.314 of 5,3% minder dan vorig jaar.
Vandaag loopt de allereerste editie van het opleidingsprogramma Start2Re-Tale van Colruyt Group af.
Een jaar nadat onze jongeren de schoolbanken hebben verlaten bekijken we in het schoolverlatersrapport VDAB hoe ze zijn terechtgekomen.
VDAB en de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG) gaan nu hechter samenwerken om de drempels voor kansengroepen op de arbeidsmarkt weg te werken.
VDAB en Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw (VVSG) slaan de handen in mekaar.
Voor het tweede jaar op rij nodigen de Brusselse overheidsdiensten hun gebruikers uit om het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te komen vieren tijdens het Irisfeest.
Eind april telt Vlaanderen 209.172 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 9.553 of 4,4% minder dan vorig jaar. De dalende trend houdt aan sinds augustus 2015.
VDAB en Cevora werken samen om de vaardigheden van werkzoekenden en werknemers te versterken.
Rising Youth, VDAB en IRIS nv slaan de handen in mekaar om vluchtelingen op te leiden tot industrieel schilder van hoogspanningsmasten. De resultaten van een eerste proefproject zijn indrukwekkend.
VDAB betreurt die gang van zaken en zal de zaak grondig onderzoeken.
Het nieuwe VIER-programma De Sollicitatie zoomt in op één van de meest intense gesprekken in een mensenleven​.
Eind maart telt Vlaanderen 213.506 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 11.601 of 5,2% minder dan vorig jaar.
Als trouwe partner van de ‘Dag van de Zorg’ zet VDAB op dinsdag 14 maart de deuren open.
Vijf organisaties – Actiris, Bruxelles Formation, VDAB, BRC Bouw en Constructiv – hebben hun krachten gebundeld voor de oprichting van ConstruCity, de “one stop job in het domein van de bouw”.
Aan het stuur van je racewagen naar je jobkeuze
Het “T-Competence Center” wordt, in samenwerking met de VDAB en industriële partners, verder uitgebouwd tot een technisch opleidings- en competence center voor de Tiense regio.
Verso en VDAB ondertekenen overeenkomst voor social profit
Eind januari telt Vlaanderen 222.255 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ). Dat zijn er 10.676 of 4,6% minder dan vorig jaar.
In 2016 wist de Vlaamse arbeidsmarkt zich te herpakken. Dit werd doorheen het jaar duidelijk zichtbaar in de maandelijkse werkloosheidsberichten van VDAB.
VDAB geeft lokale besturen meer tools om plaatselijke werkloosheid aan te pakken
1 op de 3 ‘arbeidsongeschikte’ werkzoekenden weer aan de slag
Eind december waren er in Vlaanderen 215.562 niet-werkende werkzoekenden (NWWZ) of 7,15% van de beroepsbevolking. Het aantal NWWZ daalde het afgelopen jaar met 13.425 of 5,9%.